skoro we wniosku o zasił. był również wniosek o ten dodatek to zmień decyzję przyznającą zasił. rodz., że przyznajesz również dodatek od do. zmiana decyzji na korzyść strony nie wymaga jej zgody.
nie wnioskowała o to ale jej nie powiedziałam, matka też ma orzeczenie i trzeba wszystko palcem pokazać, więc chciałabym to naprawić, u nich bieda i dużo dzieci
miałam kiedyś taką sytuacje ze strona nie zawnioskowała przyznałam dodatek też z tytułu kdształcenia od m-c
w którym stona zasnioskowała, strona się odwołała do SKO, SKO utrzymało w mocy naszą decyzję
Ja bym przyznała od stycznia 2014 r. i tak samo niech strona się odwoła .
wiesz co, chciałabym zrobić to trochę na korzyść strony, bo ta kobieta jest opóźniona umysłowo i ciężko jej coś wytłumaczyć, więc chciałabym jej wyrównać od listopada. nikt się nie doczepi??? powiem żeby uzupełniła ten dodatek...
ja kiedyś tak zrobiłam, kazałam dopisać i przyznałam od XI, nie jest to poprawne i właściwie podkładasz się sama ale przecież nie kradniesz tej kasy, pomagasz biednej kobiecie
teraz miałam podobną sytuacje kobieta zaznaczyła we wniosku na dojazdy , a ja nie zaznaczyłam w programie,i nie przyznałam zmieniła dec i przyznałam od listopada , kobieta dostanie wyrównanie w styczniu za XI i XII
nie ma ludzi nieomylnych..........pozdrawiam