Pilne. Nienależnie wyszło teraz za 2016/2017.Mądre głowy - Kosz

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 21 mar 2018, 12:24

Podpowiedzcie bo nie bardzo wiem jak to ugryźć. Mam sytuacje ,że Pani złożyła wniosek o rodzinne na ten okres zasiłkowy. Weryfikuje ja i męża i okazało się,że Pani zapomniała zgłosić że we 09.2016 mąż rozpoczął działalność składając juz wtedy wniosek na poprzedni okres. Była wydana decyzja przynająca zasiłki i dodatki. Babka pobierała cały rok. Zawezwałam ją i potwierdziła ,że maż wtedy rozpoczął i prowadzi do dziś, więc kazałam przynieść uzysk no i niestety na osobe wyszło ponad 900 zł.Z urzędu wszczęłam postępowanie do starej zakończonej już decyzji co teraz powinnam dalej zrobić.? ŻĄdanie zwrotu za cały rok bo wyszło jak pobrała wszystkie pełne kwoty? Chodzi mi głownie czy robie żz czy muszę robić wznowienie, uchylać teraz decyzję za okres od 1.11.2016-31.10.2017 bo w dniu wydania decyzji nie widziałam o tym fakcie. Mało tego teraz kobitka ten wniosek który złozyła to z niego już zrezygnowała bo myslała ... w sumie to nie wiem co myslała. Dokumenty mam , podpowiedzcie, chciałam juz dziś robic zwrot ale nie wiem czy nie musze iść jeszcze inna dodatkowa droga.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x