Pilne, podwyższenie alimentów. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 sie 2016, 15:52

Kochani jestem poczatkująca w tym temacie,stąd moje może dziwne pytanie. komornik przesłał do ośrodka informację o podwyższeniu alimentów wraz z wyrokiem, czy na tej podstawie i wyłącznie tych dwóch dokumentów podwyższacie alimenty z wyrównaniem. Pani ma podwyższone alimenty do 500 na każde dziecko od maja, wyrok (tak było w piśmie od komornika) był dostarczony dopiero na koniec lipca, czy w tym przypadku przysługuje jej wyrównanie od tego maja. A co z dokumentami czy jeżeli ma przyznane kobitka świadczenie na 15/16 to nie musi mi dostarczać zaświadczenia ponownego o bezkuteczności egzekucji tylko sam wyrok od komornika ? Mam wątpliwośc bo w aktach innych osób od innego komornika jest wyrok, informacja o podwyższeniu i takie zaświadczenie o bezskuteczności(mimo wszystko kolejne). Teraz przy tej sprawie jest brak zas o bez. przy podwyższeniu i dzwoniąć do komornika zrąbał mnie :oops: i najpierw stwierdzil ,że strona musi o to wnioskować a potem inny z tej kancelarii oddzwinił twierdząć ,czego ja żądam i że nie wystawi bo na poczatku zasilkowego to już wystawiał a podwyższenie nie wymaga zaświadczenia o bezskuteczności, zgłupiałam powiem. Mało tego kazał wskazać mi art. który stanowi ,że to musi być. Głupio mi sie zrobiło ,
Pomóżcie, proszę. :? :(
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 19:31

Robisz podwyższenie na podstawie tych 2 dokumentów otrzymanych od KS. Pamiętaj, że podwyższasz od dnia wskazanego w wyroku.
kafa

Napisano: 26 sie 2016, 9:36

Informacji i wyroku . tak ???
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2016, 10:18

tak
A.N.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU