pisma z KRUS/ZUS o przyznaniu dodatku pielęgnacyjnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 mar 2020, 10:48

jak robicie w SYGNITY, gdy dostajecie informacje o przyznaniu dodatku pielęgnacyjnego przy świadczeniu z KRUS/ZUS? Ja uchylam świadczenie i wysyłam pismo do ZUS/KRUS za ile powinni nam zwrócić, a w systemie robię decyzję naliczajacą zwrot ale jej nie wydaję stronie....
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Napisano: 12 mar 2020, 11:06

kasia7 pisze:
12 mar 2020, 10:48
jak robicie w SYGNITY, gdy dostajecie informacje o przyznaniu dodatku pielęgnacyjnego przy świadczeniu z KRUS/ZUS? Ja uchylam świadczenie i wysyłam pismo do ZUS/KRUS za ile powinni nam zwrócić, a w systemie robię decyzję naliczajacą zwrot ale jej nie wydaję stronie....
u nas ZUS nie przysyła nam pisma o przyznanych dodatkach, ostatnio pisałam wniosek o udostępnienie czy Pan posiada prawo do dodatku pielęgnacyjnego bo kończył 75 lat i okazało się, że od 2 lat pobiera dodatek z ZUS i zasiłek u nas, Pani ZUS powiedziała, że oni nie muszą nam wysyłać informacji i to osoba powinna nas o tym informować, że pobiera dodatek także nawet nie chce myśleć ile jeszcze mam osób, które pobierają tu i tu.
vector
Stażysta
Od: 27 lis 2017, 13:38
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 12 mar 2020, 11:27

Faktycznie z ZUS mam sporadycznie informację, ale KRUS wydaje mi się że systematycznie przysyła, i to teraz mam sporo takich informacji
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x