pismo do przychodni wysłane i brak odpowiedzi - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 kwie 2018, 14:42

kobieta złożyła mi wniosek o świadczenie za życiem w lutym 2018. Zaświadczenie podpisał lekarz ginekolog i to jest ok. Problem jest w tym że lekarz podpisał zaświadczenie wg wzoru obecnego na stronie nfz a to zaświadczenie nie ma żadnych wpisów jeśli chodzi o umowę z nfz. Podałam kobiecie jeszcze raz wzór zaświadczenia, w którym są określone wszystkie niezbędne informacje jedakże lekarz odmówił kobiecie wypełnienia tego zaświadczenia twierdząc że nie ma czasu. Napisałam do przychodni w której przyjmował lekarz o podanie czy jest on zatrudniony lub wykonuje zawód w tej przychodni i czy jest zawarta umowa z nfz i tutaj klops, ponieważ moje pismo przychodnia odebrała 12.03.2018 i nie odpowiedziała na nie. Co teraz zrobić przedłużyłam termin rozpatrzenia wniosku o kolejny miesiąc ale obawiam się że przychodnia nie odpowie mi na to pismo. Co mam teraz zrobić czy mogę wydać decyzję odmowną, ponieważ nie mam iformacji czy ten lekarz jest zatrudniony lub wykonuje zawód w przychodni z którą nfz zawarł umowę ? DORADŹCIE PROSZĘ CO DALEJ POCZĄĆ Z TYM WNIOSKIEM !
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 05 kwie 2018, 12:00

nieciekawa sytuacja. Ktoś odpowie? Sama jestem ciekawa...

Powodzenia życzę w rozwiązaniu tej sprawy.
ośrodki benchen w Polsce
Olivia54
Praktykant
Od: 05 kwie 2018, 11:52
Zajmuję się: ---

Napisano: 18 kwie 2018, 13:42

MONIT do przychodni
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]