pismo na policję - Wzory pism

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 24 lut 2011, 11:03

Może pisał ktoś na policję pismo z prośbą o sprawdzenie czy dłużnik mieszka pod podanym adresem?. Jak to napisać i na co się powołać?
~dorota

Napisano: 31 mar 2011, 11:04

up
~setinka

Napisano: 05 maja 2011, 16:10

przyłączam się do pytania doroty, też musze napisać takie pismo
~no nie

Napisano: 06 maja 2011, 15:42

na nic sie nie powolujcie zwykle pismo, odpowiadaja
~:)

Napisano: 06 maja 2011, 15:46

Posterunek Policji w ...
ul. ...

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w ... zwraca się z prośbą o sprawdzenie, czy Pan ... PESEL ..., przebywa pod adresem: ...

Powyższa informacja jest potrzebna w celu przeprowadzenia postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego Pana ..., przewidzianego ustawą z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity: Dz. U. z 2009r. Nr 1 poz. 7 z późn. zm.).

Odpowiedź proszę przesłać na adres:
...
~:)

Napisano: 02 cze 2011, 21:26

policja to nie goniec; pracownik niech sam pojedzie i sprawdzi, jak ma upoważnienie do przeprowadzania wywiadów to nie jest powiedziane że ma to robić w biurze - więc może w domu dłużnika :) Jeśli dłużnik z terenu swojej gminy nie odbiera pism to trzeba ruszyć samemu a nie wyręczać się kimś.
Zresztą na zwrotkach listonosz pisze jeśli list nie doręczony to dlaczego ? ( np. adresat jest nieobecny lub adresat nie mieszka pod w/w adresem ( przynajmniej u nas listonosz taką adnotację robi)
Ciekawe czy gdyby tobie albo koleżance - pracownikowi socjalnemu inny UG, UM czy OPS zlecił takie sprawdzenie to jaka byłaby reakcja? Policja jeśli odp. to ze zwykłej życzliwości, ale obowiązku nie ma.
~luna

Napisano: 06 cze 2011, 16:48

jak luna
ludzie najlepiej to aby inni zrobili to co ja powinienem. Najlepiej wysłac pismo i czekac. Jak nie odbierze to inni mają problem, nie ja.
W takich przypadkach jade sama na wywiad, pytam sąsiadów, zawsze coś ciekawego powiedza. A policja niech łapue bandytów a nie ugania sie za waszymi dłużnikami
~iza

Napisano: 08 cze 2011, 13:39

A do tych wywiadów macie jakieś specjalne upoważnienia?
red_aga
Stażysta
Od: 25 mar 2008, 16:15
Zajmuję się: świadczenia socjalne

Napisano: 10 cze 2011, 12:28

prac. socjalny ma uprawnienia do przeprowadzania wywiadów w związku z ubieganiem się petenta o przyznanie świadczeń z pomocy społecznej
a pracownik świadczeń rodz. czy funduszu nie ma uprawnień do \"włażenia\" ludziom do domów
~Monia~

Napisano: 27 cze 2011, 14:13

ja wysyłam pismo o ustalenie adresu jeśli pod wskazanym nie podejmuje korespondencji
~lilka//

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x