pismo od komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 lis 2015, 10:12

Co zrobić w sytuacji gdy wierzycielka złożyła wniosek na trójkę dzieci, zaświadczenie od Komornika o bezskuteczności na trójkę dzieci od jednego dłużnika. Została wydana decyzja na trójkę dzieci , decyzja ta stała się ostateczna i zostało przesłane pismo do komornika wraz z decyzją.
Komornik przysłał mi informację, że mam wydać decyzję oddzielnie do każdego wierzyciela. Przedmiotowa decyzja jest tytułem wykonawczym, która do każdej sprawy alimentacyjnej musi zostać dołączona w oryginale celem dalszego prawidłowego prowadzenia postępowania egzekucyjnego.
KULCIA

Napisano: 25 lis 2015, 10:15

witaj w klubie.
Komornik przesłał ci zwykłe pismo czy postanowienie?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2015, 10:25

zwykłe pismo i co z tym zrobić????
KULCIA

Napisano: 25 lis 2015, 10:33

ciekawe czy wyroku też żąda osobno na każde dziecko :lol:
madzia11

Napisano: 25 lis 2015, 10:43

odpowiedzieć mu, że decyzja wydana jest zgodnie z prawem, nie ma możliwości jej zmiany. Pouczyć, że jak odmawia prowadzenia egzekucji niech wyda postanowienie na które służy zazalenie/skarga
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2015, 13:19

Dzięki :-)
KULCIA

Napisano: 25 lis 2015, 13:23

Ja mam jeszcze lepiej. Wysłałam decyzję na 2015/2015 wraz z informacją o rozpoczęciu realizacji i wnioskiem o przyłączenie na 2015/2016 i 2014/2015. Dziś dostaję wezwanie od komornika inf. że mam 2 tygodnie na przesłanie ponownego wniosku o przyłączenie zawierającego:
- stan zadłużenia z rozbiciem na okresy, miesiące wypłat wraz z datami w poszczególnych miesiącach
- odpisy decyzji przyznających FA (wszystkie okresy, bo dalsze wnioski też już poszły) zaopatrzone w zaświadczenia stwierdzające ich ostateczność
- dokument stwierdzający powołanie Burmistrza :)

I co mam zrobić? dostosować się do tego, bo grożą że w ciągu 2 tygodni umorzą postępowanie.
A najzabawniejsze jest że każdy komornik chce inaczej i co innego
jagoda3

Napisano: 25 lis 2015, 15:22

u mnie to samo Komornik chce żeby na decyzji napisać odręcznie decyzja ostateczna może być długopisikiem nabazgrane nawet jak chcę mówił jak zadzwoniłam
gosiagops

Napisano: 25 lis 2015, 15:24

uważacie że mogę mu tak napisać a jeśli nie na co sie powołać?
gosiagops

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x