Pismo odmowne - poza wiekiem aktywności - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 sty 2022, 9:40

Dzień dobry.
Na co konkretnie się powołać w przypadku pisma odmownego w związku z przekroczeniem wieku aktywności beneficjenta ? Może ktoś zechciałby załączyć przykładowe pismo ?
Byłabym ogrooomnie wdzięczna :)
Livku
Praktykant
Od: 16 lut 2021, 9:49
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Napisano: 26 sty 2022, 12:08

Kiedyś pisałam coś takiego odrzucając wniosek w SOW, ale nie robiłam wtedy pisma. możesz sie powołać na zasady AS tak masz dokładnie wypisane kto może uczestniczyc w programie.
Warunkiem uczestnictwa osoby niepełnosprawnej w programie w module I Obszarze C Zadaniu I jest wiek do lat 18 lub wiek aktywności zawodowej lub zatrudnienie.
Jest pani w wieku po aktywności zawodowej, nie jest Pani osobą zatrudnioną w związku z czym nie spełnia Pani warunków uczestnictwa w programie, dlatego też Pani wniosek został odrzucony.
asiaPCPR
Stażysta
Od: 11 wrz 2017, 13:20
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 26 sty 2022, 12:25

Ja znalazłem u siebie coś takiego na C1:

"Z przykrością informuję, że Pani wniosek z dnia 30.08.2019 r. złożony w ramach pilotażowego programu „Aktywny Samorząd”: Moduł I/ Obszar C/ Zadanie 1 (pomoc w zakupie wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym) rozpatrzony został negatywnie.
W szczególności wyjaśniam, że adresatami pilotażowego programu PFRON pn. „Aktywny Samorząd”, w ramach którego można ubiegać się o dofinansowanie zakupu wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym są osoby niepełnosprawne będące w wieku aktywności zawodowej lub zatrudnione i posiadają znaczny stopień niepełnosprawności.
Ponieważ z wniosku wynika, że osiągnęła już Pani wiek emerytalny i w chwili obecnej nie dokumentuje Pani żadnego zatrudnienia, a zatem nie spełnia Pani jednego z podstawowych warunków wymaganych do udziału w programie.
Z powyższego względu wniosek Pani zarejestrowany pod numerem 002/AS/MI/C/1/2019 złożony w dniu 30.08.2019 r. został rozpatrzony negatywnie.
Jednocześnie informuję, że osoby w wieku emerytalnym, które nie są zatrudnione, mogą uzyskać wsparcie w zakupie wózka elektrycznego w ramach środków Narodowego Funduszu Zdrowia oraz ze środków PFRON w ramach zadań ustawowych powiatu (środki m.in. na ten cel przekazywane są do powiatów corocznie, według algorytmu)."
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 31 sty 2022, 14:07

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi :)
Livku
Praktykant
Od: 16 lut 2021, 9:49
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x