Plan wydatków budżetowych - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 wrz 2015, 14:01

Kto w waszych ops-ach sporządza plany budżetu na kolejny rok ?
izis

Napisano: 07 wrz 2015, 14:19

U mnie księgowa z porozumieniem z szefem.
tośka

Napisano: 07 wrz 2015, 14:32

główna księgowa
zbiera informacje od poszczególnych działów i wszystko konsultuje z kierownikiem
Miłka

Napisano: 09 wrz 2015, 8:05

Zdecydowanie rola GŁÓWNEGO KSIĘGOWEGO ! Chociaż wiem , że niektórzy się wyręczają innymi.
opsss

Napisano: 09 wrz 2015, 8:08

Plany ma opracować Kierownik jednostki, ale wysługuje się z reguły głównym księgowym
Halszka

Napisano: 09 wrz 2015, 8:10

Głowny księgowy
Monte

Napisano: 09 wrz 2015, 9:19

Kierownicy jednostek państwowych opracowują i przedstawiają projekty planów finansowych
właściwym ministrom.(art. 138 ust. 5 uofp) . Taka sama zasada dotyczy jednostek budżetowych. Poczytajcie swoje uchwały a dowiecie się do czyich obowiązków należy sporządzanie planów. Ja pracuje w dwóch jednostkach budżetowych , w jednej Kierownik sam sobie sporządza plany , a w drugiej ja robię ale na prośbę Dyrektora.
Gość

Napisano: 09 wrz 2015, 17:40

Rzadko który kierownik ma wiedzę na ten temat, także robią to gł.księgowi.Ja opracowuję plany i pozniej weryfikujemy je z kierowniczką.Pozdrawiam:)
EWAII

Napisano: 10 wrz 2015, 8:17

Naturalnie , że sporządza księgowy a Kierownik zatwierdza. Tego zapisu ,że plany sporządza kierownik to nie należy interpretować tak dosłownie bo przecież to czysto matematyczne wyliczenia i przecież to od tego są księgowi. Tak w ogóle to nawet lubię sporządzać plany
AKM

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x