Platforma wymiany danych z ZUS?! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 sie 2015, 13:16

Dzwoniła dziś Pani z ZUS z pretensjami dlaczego nasi klienci przychodzą do nich po zaświadczenia, jeżeli my możemy korzystać z usług programu, którym umożliwi dostęp do wszelkich danych o kliencie. Pani nie potrafiła wskazać jaki to program i jak uzyskać do niego dostęp. Czy ktoś korzysta z takiego programu?
Kalka
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 15:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2015, 13:20

Pierwsze słyszę.
Walery

Napisano: 19 sie 2015, 13:31

Zmiany przepisów dające podstawę prawną do takiej wymiany informacji wejdą w życie 1 stycznia 2016 r. - https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... cyzja.html.
karolcia2

Napisano: 19 sie 2015, 13:38

Też to czytałam. Chyba ta Pani z ZUS tak się ucieszyła, że będzie miała mniej pracy (a my więcej:(, że nie doczytała do końca...
Kalka
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 15:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 9:05

chyba kobiecie chodziło o tą nieszczęsną Empatię :) Gdzieś dzwoniło, tylko gdzie :D
U nas też w odpowiedzi na nasze wnioski o udostępnienie informacji uparcie nam piszą, że Ośrodki pomocy społecznej dane są udostępniane w formie elektronicznej :) co z tego że chcesz skorzystać z wywołania usługi jak ci cały czas pokazuje status brak uprawnień :/ dostawca oprogramowania stwierdził, że zapewne tych danych po prostu nie udostępniono i czekać trzeba :/
Zołza

Napisano: 20 sie 2015, 9:25

oj będzie wesoło
te zmiany mają obowiązywać od stycznia 2016 wtedy p. zus może ewentualnie zadzwonić z pretensjami
ale z drugiej strony czy taki zus us może nie przyjąć wniosku od klienta ?
zdaje sobie sprawę, że przegnają i będą na nas psioczyć że my mamy występować, po co my fatygowaliśmy osobę
ale jak ja bym poszła i się uprała i nie dała przegnać to chyba i tak muszą wystawić mi zaświadczenie prawda ?
asiak

Napisano: 20 sie 2015, 9:27

prawda
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x