Mam problem z programem PŁATNIK wersja 10. Chcę zrobić korektę RZA. Nie mogę zaznaczyć opcji "Nie wysyłaj" przy pozostałych osobach. Wie ktoś czemu tak się dzieje? Proszę o pomoc.
Jak dokonasz zmian w wybranej pozycji RZA ( tej korygowanej) ,w narzędziach wybierz opcje " usuń powtarzające się pozycje raportu" i usunie te nie zmieniane, pozostaną tylko korygowane.
to można NIE WYSŁAĆ DRA??
Ja zawsze wysyłałam DRA, cokolwiek bym korygowała.
Teraz jak trzeba usuwać powtarzające się pozycje, to trzeba pamiętać żeby nie wyliczać ponownie DRA
No właśnie pytam dlatego, że jak zrobiłam wyliczenie DRA po korekcie kodu to zawyżyło mi kwotę o ta osobę i myślałam, że może teraz sie nie robi DRA przy korekcie.. Czyli nie można teraz wyliczać ponownie DRA
Ja wysyłałam RCA tylko z osobą którą poprawiłam, resztę osób trzeba usunąć, wysłałam z przeliczonym DRA, pierwsze było z błędem po kilku weryfikacjach, aktualizacjach komponentów programu wyliczyło mi właściwie i takie wysłałam
Czyli korygując RCA tylko o kod ubezpieczenia należy najpierw tj. w bloku A wyzerować z błędnym kodem, a potem w bloku B wykazać składki z poprawnym kodem i do tego deklaracja DRA?