PŁATNIK 10 - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 cze 2016, 13:17

Mam problem z programem PŁATNIK wersja 10. Chcę zrobić korektę RZA. Nie mogę zaznaczyć opcji "Nie wysyłaj" przy pozostałych osobach. Wie ktoś czemu tak się dzieje? Proszę o pomoc.
lunaaa

Napisano: 27 cze 2016, 13:46

Jak dokonasz zmian w wybranej pozycji RZA ( tej korygowanej) ,w narzędziach wybierz opcje " usuń powtarzające się pozycje raportu" i usunie te nie zmieniane, pozostaną tylko korygowane.
Iga05

Napisano: 27 cze 2016, 14:35

Dziękuję Iga05 :) Jak chcę zmienić tylko numer kodu to wysyłam tylko korektę RCA bez DRA?
lunaaa

Napisano: 28 cze 2016, 8:24

to można NIE WYSŁAĆ DRA??
Ja zawsze wysyłałam DRA, cokolwiek bym korygowała.
Teraz jak trzeba usuwać powtarzające się pozycje, to trzeba pamiętać żeby nie wyliczać ponownie DRA
Miłka

Napisano: 28 cze 2016, 13:52

No właśnie pytam dlatego, że jak zrobiłam wyliczenie DRA po korekcie kodu to zawyżyło mi kwotę o ta osobę i myślałam, że może teraz sie nie robi DRA przy korekcie.. Czyli nie można teraz wyliczać ponownie DRA
lunaaa

Napisano: 28 cze 2016, 14:13

Tylko, że jak nie wyliczam ponownie składek po korekcie to wyskakują mi błędy zwykłe w DRA..
lunaaa

Napisano: 28 cze 2016, 15:08

Ja wysyłałam RCA tylko z osobą którą poprawiłam, resztę osób trzeba usunąć, wysłałam z przeliczonym DRA, pierwsze było z błędem po kilku weryfikacjach, aktualizacjach komponentów programu wyliczyło mi właściwie i takie wysłałam
ewka16

Napisano: 28 cze 2016, 16:06

Czyli korygując RCA tylko o kod ubezpieczenia należy najpierw tj. w bloku A wyzerować z błędnym kodem, a potem w bloku B wykazać składki z poprawnym kodem i do tego deklaracja DRA?
lunaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x