płatnik wersja E - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 paź 2014, 10:46

Witam czy ma ktoś taki problem z płatnikiem jak ja?
w ciagu miesiąca mam kilka list płac (z reguły dwie) na kazdej osobno program płacowy składki nalicza prawidłowo ale jak sumy podstaw z tych list dam do płatnika (nowa wersja E) to płatnik nalicza po swojemu i wyrzuca jednogroszowe różnice jako błąd krytyczny i nie da się wysłać dokumentów do ZUSu. Nie potrafię ręcznie poprawić składek na listach płac żeby dopasować je do płatnika. Do tej pory był to błąd zwykły a teraz nagle krytyczny.
Poradzcie ...
mk1

Napisano: 02 paź 2014, 10:50

Właśnie miałam pytać o to samo... też mam ten problem... Co robić? wysłać tak jak płatnik liczy? Będe mieć wtedy niedopłatę 2 grosze...
an_15

Napisano: 02 paź 2014, 11:02

właśnie do tej pory nic nie poprawiałam i wysyłałam tak jak mi wychodziło z list płac bo płatnik wyrzucal to tylko jako błąd zwykły z którym dało sie posłać deklaracje ale teraz jest to błąd krytyczny i chyba trzeba będzie to poprawić do groszy jakie wynikaja z płatnika bo inaczej nie wyślemy deklaracji
mk1

Napisano: 03 paź 2014, 12:42

W takim przypadku przyjmujemy to jak liczy płatnik, czytałam takie wyjaśnienie
zoja

Napisano: 03 paź 2014, 12:52

no tak tylko wtedy musze te różnice gdzieś w koszty dać bo listy płac nie umiem poprawić przecież tylko nie wiem czy w 405 par.4110 czy jakieś 761
mk1

Napisano: 03 paź 2014, 12:59

zoja gdzie to wyjaśnienie? ale to tylko deklarację zrobić taką jak liczy płatnik czy właśnie poprawiać listy płac i dopłacać te grosze?
an_15

Napisano: 03 paź 2014, 13:06

no list płac nie można poprawiać ja te różnice dam w koszty i przelew pośle taki jak wynika z płatnika
mk1

Napisano: 03 paź 2014, 13:53

oczywiście że można, mój program ma funkcję tworzenia korekt list płac tylko że moje przelewy już poszły
an_15

Napisano: 03 paź 2014, 14:10

mój niestety nie ma liczy składki na sztywno i nie da się ich poprawić
mk1

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x