płatnść dla rodziny
płatnść dla rodziny
dziecko było w rodzinie zastępczej do pełnoletności czy dla rodziny przysługują pieniądze tylko do dnia uzyskania przez dziecko pełnoletności czy za cały miesiąc?
Re: płatnść dla rodziny
a czy możesz mi podać podst. prawną że jest podzielne
gdyż też mi się tak wydawało ale sąsiedni pcpr płaci za cały miesiąc
gdyż też mi się tak wydawało ale sąsiedni pcpr płaci za cały miesiąc
my płacimy do dnia przed uzyskaniem pełnoletności tzn jak ma urodziny np 15 marca to do 14 marca jest przyznana pomoc bo od 15 marca osoba jest juz pełnoletnia
a możecie podać podst. prawna jaka dajecie przy decyzji uchylającej bo dziecko już się usamodzielnia?
ja nie uchylam decyzji tylko jak wydaję decyzję dla rodziny zastępczej piszę w niej że przyznaję pomoc pieniężną do uzyskania przez dziecko pełnoletności i płacę tak jak pracownik ops czyli do dnia przed uzyskaniem pełnoletności. Osobiście nigdy się nie spotkałam żeby pomoc była przyznawana inaczej i żeby trzeba było uchylać decyzję w momencie kiedy dziecko osiąga pełnoletność.
ja też się nie spotkałam żeby ktoś inaczej przyznawał pomoc niz u nas
dokładnie tak jak piszą pracownik socjalny i grażka,
magda, przecież po uzyskaniu pełnoletności wychowanek oświadcza, czy pozostaje w rodzinie zastępczej, czy usamodzielnia się. Przyznając świadczenie za cały miesiąc masz problem, jeśli zdecyduje, że chce się usamodzielnić.
magda, przecież po uzyskaniu pełnoletności wychowanek oświadcza, czy pozostaje w rodzinie zastępczej, czy usamodzielnia się. Przyznając świadczenie za cały miesiąc masz problem, jeśli zdecyduje, że chce się usamodzielnić.
Oprócz płatnść dla rodziny - Stare tematy przeczytaj również:
Placówka o-w dla rocznego chłopca !!!
dot. usamodzielnianych wychowanków
Poszukujemy rodziny zawodowej PILNIE
wysokosć pomocy pienięznej na dziecko umioeszczone w MOS
Szkolenie spokrewnionych rodzin
zasilek pielegnacyjny
biologiczni - solidarnie raz jeszcze
nienaleznie wypłacone
17 marzec 2011 Warszawa-WYDAWANIE DECYZJI ADMINISTRACYJNYCH O SKIEROWANIU DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ ORAZ O ODPŁATNOŚCI. WYDAWAN
pomoc na kontyuowanie naki dla wychowanka MOW
Przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze
GRUPA WSPARCIA
Zwolnienie lekarskie
biologiczni - rodzaj wywiadu
Dofinansowanie z PFRON
aparat słuchowy