PLINE - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 lis 2013, 13:59

Witam, mam zapytanie do osoby, która spotkała sie z taim przypadkiem: wierzycielka, do tej pory pobierała alimenty w innej gminie, ale na ten obecny okres swiadczeniowy złozyła wniosek u mnie, komornik przekazał podwyżkę alimentów wstecz, jak ten problem rozwiązać i w systemie i w jakiej formie wydac dezycję... prosze o pomoc
~G

Napisano: 26 lis 2013, 14:09

świadczenia za okres do 30.09 wypłacał inny ośrodek to i wyrównanie tego świadczenia powinien wypłacić
~Jagoda

Napisano: 26 lis 2013, 14:23

tak by było najłatwiej , ale Mazurkiewicz na szkoleniu zaznaczył, że to \"my\" pomimo, iz nie pobierała w naszym ośrodku mamy obowiązek wyrównać, bo i pismo z wyrółwnaniem komornik przekazał do naszej gminy wziazane z aktualnym miejscem zamieszkania wierzycielki, i mam problem
~G

Napisano: 26 lis 2013, 14:29

a wyplacam jako gmina która obecnie wypłaca, ale spotkałem sie równeiż z tym ze kOmornik przesłał podwyzsze do poprzedneij gminy, która wypłaciła, wiec wtedy zgłupiałem
~domino

Napisano: 26 lis 2013, 14:32

i co zmieniacie decyzje wydana przez inny organ administracji? jak wyjdzie ze osoba uprawiona miała nienależnie pobrane za okres w którym wypłacał świadczenia inny organ to też określicie świadczenia nienależnie pobrane...?
jak kobieta bedzie miała NP w innej gminie i zwróci się do was z wnioskiem o umorzenie jej bo teraz mieszka na waszym terenie to też go rozpoznanie i ewentualnie umorzycie?

~Jagoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x