Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)? - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 07 cze 2009, 19:47

Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)? bo przeciez nie chodzi tu o ustalenie prawa do swiadczen z FA, bo dluznik to nie czlonek rodziny, powiedzcie wiec, co ROPS po otrzymaniu takiego wniosku odpisuje (z gory dzieki)
~Eliza

Napisano: 07 cze 2009, 23:55

niestety mimo tego ze wg naszej ustawy nie jest członkiem rodziny to wg prawa europejskiego jest
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 19 cze 2009, 12:10

na podstawie jakich przepisów wysła sie wniosek do ROPS? I jaki dalej jest bieg sprawy?
~Anka73

Napisano: 10 lip 2009, 16:29

Gdy dłuznik w Irlandii - to nie mają zastosowania przepisy o kordynacji, gdyż świadczenia na poczet alimentów nie są przewidziane przez ustawodastwo Irlandzkie - odpowiedz ROPSu
~XXX

Napisano: 21 lip 2009, 11:47

bardzo wszystkim dziękuję, w szczególności XXX (jednego dłużnika mam właśnie w Irlandii) Pozdrawiam.
~Eliza

Napisano: 21 lip 2009, 16:05

Ja też mam dłużnika w Irlandii. Czy musze jednak wysłać do ROPSU?
~***

Napisano: 22 gru 2009, 11:15

wypłacam wierzycielce fundusz od września 2009roku, adres dłużnika do dzisiaj nie był znany, dzisiaj dostałam pismo od komornika z dokładnym adresem dłużnika w Niemczech, jak powinnam postąpić dalej? Czy wstrzymuję jakieś wypłaty i wysyłam wniosek do Ropsu czy tylko zapytanie do Rops czy zachodzi koordynacja??? Prosze pomóżcie.
~Anka

Napisano: 03 sty 2010, 13:20

również proszę o pomoc.....
~~/D/

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x