Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)?
Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)?
Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)? bo przeciez nie chodzi tu o ustalenie prawa do swiadczen z FA, bo dluznik to nie czlonek rodziny, powiedzcie wiec, co ROPS po otrzymaniu takiego wniosku odpisuje (z gory dzieki)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)?
niestety mimo tego ze wg naszej ustawy nie jest członkiem rodziny to wg prawa europejskiego jest
Re: Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)?
na podstawie jakich przepisów wysła sie wniosek do ROPS? I jaki dalej jest bieg sprawy?
Gdy dłuznik w Irlandii - to nie mają zastosowania przepisy o kordynacji, gdyż świadczenia na poczet alimentów nie są przewidziane przez ustawodastwo Irlandzkie - odpowiedz ROPSu
bardzo wszystkim dziękuję, w szczególności XXX (jednego dłużnika mam właśnie w Irlandii) Pozdrawiam.
Ja też mam dłużnika w Irlandii. Czy musze jednak wysłać do ROPSU?
wypłacam wierzycielce fundusz od września 2009roku, adres dłużnika do dzisiaj nie był znany, dzisiaj dostałam pismo od komornika z dokładnym adresem dłużnika w Niemczech, jak powinnam postąpić dalej? Czy wstrzymuję jakieś wypłaty i wysyłam wniosek do Ropsu czy tylko zapytanie do Rops czy zachodzi koordynacja??? Prosze pomóżcie.
również proszę o pomoc.....
Oprócz Po co się wysyła wniosek o FA do ROPS-u jeżeli dłużnik za granicą (nie członek rodziny)? - Wzory pism przeczytaj również:
pismo informacyjne
pismo informacyjne
zasiłki z pomocy społecznej
dłużnik spłacił cały fundusz. czy wierzycielka nadal może pobierać FA, czy uchyla się jej dec.?
koordynacja
dec. dla dłużnika
rejestracja dłuznika w PUP wazne
wezwanie do uzupełnienia wniosku
decyzja w sprawie zgonu dłużnika alim.
Wzór pisma do starosty o aktywizację dłużnika alimentacyjnego
dodatkowy urlop dla aspiranta????
decyzja uchylająca
pilne
co zrobić?
pisma do zus o udzielenie informacji o przebieg. ubezp.
mężatka