Witam, mam takie pytanie. Dziś dowiedziałam się, że córka Pani, która pobiera zasiłek rodzinny i 500+ na nią od 2 lat nie mieszka z mamą. Dodam,że ta córka na dzień dzisiejszy ma 17 lat. Czy w takiej sytuacji mam żądać zwrotu za te 2 lata ?
Ale czy masz jakieś dokumenty na to, że córka nie mieszka już od dwóch lat z matką, czy tylko słowo przeciw słowu.
Nie możesz żądać zwrotu za 2 lata, bo na jakiej podstawie.
Wezwij stronę do złożenia wyjaśnień jak się nie stawi wyślij pracownika socjalnego, jeśli wyjdzie, że córka nie mieszkała z matką już przed złożeniem wniosku na nowy okres to ślij o unieważnienie do SKO i nienależnie pobrane
a jakie są dowody na to, że np. rok temu nie mieszkała? Teraz to może wyjść co jest teraz a nie co było kiedyś. Tylko na podstawie tego, że ktoś tak powiedział?
Informacja gdzie teraz podlega. Więc na jakiej podstawie chcesz żądać za 2 lata wstecz nienależnych.
Uchylasz na podstawie informacji z innego ośrodka od kiedy tam przebywa.
dziecko jest nie letnie, jaka jest sytuacja rodziny rozwód dlaczego dziewczyna przebywa w innej gminie u kogo? czy jest na to jakieś postanowienie z Sądu ?? więcej info proszę ?