Oni dali d..., więc tak jak napisał @TOM niech sobie dochodzą zwrotu bo ty nie masz podstawy prawnej chyba że chcesz ją naciągać. Poza tym nie dostałaś od nich oficjalnego pisma więc jak chcesz dochodzić zwrotu o informacje uzyskane na gębę ? Wszelkie konsekwencje błędnego działania ty poniesiesz a nie tamta gmina, a znając życie to się skończy krzykiem i skargą do twojego włodarza. Jak oni napiszą oficjalnie to im odpiszesz oficjalnie, że prosisz o podanie podstawy do wołania zwrotu bo ty takiej nie widzisz w ustawie. Wnioskodawca wszystko zgłosił więc podstawa prawna nie odpadła tu jest wina organu niestety. A tak na marginesie to kim oni są, że narzucają Ci co masz robisz a ty chcesz bez zastanowienia ich słuchać. Od kiedy wola innego OPS jest nad ustawą i autonomicznością twojego OPS. Miej własny rozum i własne stanowisko. Odpowiem Ci jak mi mama mówiła gdy byłem mały i ktoś inny kazał mi coś zrobić a ja głupio słuchałem. "A jak ktoś karze Ci skoczyć z okna to też to zrobisz ?"jagoda2 pisze: ↑11 kwie 2023, 7:42To jak ja mam postąpić teraz? Ja mam informację, że strona pobierała w dwóch gminach. Tamta gmina co nawaliła na piśmie nic nie ma a podczas rozmowy telefonicznej umywają ręce i mówią że mamy wydać decyzję o NP. Czy napisać do nich oficjale pismo informujące o fakcie i o tym, żeby oni podjęli kroki w celu odzyskania pieniędzy które nie są NP a nienależnie wypłacone tak?