komu liczy temu liczy, u nas po wprowadzeniu wniosku (wcześniej była odmowa w zeszłym roku) mimo przekroczenia niecałe 60 zł daje odmowę i nie idzie ręcznie wprowadzić wniosku by go przeliczył 1za1, w innym wniosku przelicza poprawnie, nie widać prawidłowości czemu raz działa, a raz nie
Ile osób jest w rodzinie? Jaka jest kwota przyznanych świadczeń?
60 musisz pomnożyć przez liczbę członków rodziny. Jeżeli ta kwota przekracza kwotę świadczeń,t o oczywiste, ze da odmowę. Tez mam taki wniosek i gdy ręcznie policzyłam, wyszło, ze świadczeń jest 215 zł, a przekroczenie miesięczne rodziny (nie jednego członka rodziny0 wyszło 250 zł. Wiec odmowa.
Jeżeli miesięczny dochód na osobę w rodzinie wyniósł 733,04, to przekroczenie tez jest na osobę, nie na rodzinę. Na rodzinę przekroczenie wynosi 236,16. I jeżeli świadczenia, które przyznałabyś rodzinie są miesięcznie mniejsze niż to przekroczenie, to jest odmowa.
Bardzo uprzejmie informuję, że jak dotąd (1023 Jednostki używają wersji 2-1.5) nie jest nam znany przypadek, aby jeśli są dobrze wprowadzone informacje we wniosku, to nasz program źle policzył. W każdym przypadku dyskusyjnym, który dotąd otrzymaliśmy, okazało się że oprogramowanie policzyło dobrze, dla informacji które były wprowadzone do oprogramowania. Zatem proszę o dokładne sprawdzenie, a w razie dalszych wątpliwości, o przesłanie zgłoszenia na serwis, wtedy będziemy mieć szansę dokładnego zbadania przypadku.
a dlaczego jak robię decyzję z decyzji ( SZO ) .. to robi mi odmowę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
2x118x10=2360,00
(2x100):12x10=166,67
(2360+166,67) : 10 =252,67
252,57- 236,16=16,51 wysokość świadczeń
Płacimy dopiero gdy świadczenia są większe niż 20 zł. Dlatego odmowa