pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~ja

pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego

Post autor: ~ja »

wg ustawy o pieczy, czy będą samodzielnymi jednostkami? czy będą mogły podlegać pod OPSy? czy urzędy miasta?
~?

Re: pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego

Post autor: ~? »

Twórcy ustawy chyba sami nie wiedzą.
Samodzielne to z czego za przeproszeniem miałyby się utrzymywać??Jak długo dałyby radę???
~:/

Post autor: ~:/ »

takie są owoce braku współpracy i klapek na oczach twórców ustawy
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

no a teraz to było jasno i czytelnie napisane kto płaci itd?
~jajko

Post autor: ~jajko »

W ramach naszej placówki działa placówka wsp.dziennego.Finansuje ja miasto.Co bedzie jak wejdzie nowa ustawa?kto bedzie ja finansował?Zostanie zlikwidowana??Szkoda byłoby,bo dużo wysiłku w nią włożyliśmy.
~ja

to nawet nie chodzi o to kto płaci, mam wątpliwości czy wpinamy się w ustawę o pomocy społecznej..tam nie ma mowy o placówkach wsparcia dziennego a o opiek- wych... czekam na opinię radcy, czy będziemy mogli podlegać pod ops, ops daje nam też obsługę administracyjno-księgową no i współpraca z socjalnymi będąc w tej samej instytucji wydaje mi się prostsza...
~ila

Post autor: ~ila »

ja- masz już może tą opinię radcy?.Jeśli tak to podziel się nią. My mamy ten sam problem i też nie wiemy jak z niego wybrnąć :(
~ja

w ROPSie powiedzieli, że nadal możemy podlegać pod MGOPS, mam 2 sprzeczne opinie radców (naszego i z urzędu miasta) czekam na odp z ministerstwa
~ila

Post autor: ~ila »

Tylko ja się zastranawiam na jakiej podstawie pod MOPS(choć też bym tak dalej wolała:)) jeśli wszystkie artykuły od 70 do 87a z ustawy o pomocy społecznej znikają, a one właśnie dotyczą placówek wsparcia dziennego
~XYZ

Post autor: ~XYZ »

A u mnie w ROPS,PCPR,MOPS nic nie wiedzą , jak pytam o placówki wsparcia dziennego.JAJA DO KWADRATU!!
ODPOWIEDZ