podanie
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
podanie
Czy mogę mieć treść takiego podania: Proszę o wstrzymanie dalszej wypłaty świadczenia wychowawczego na córkę/syna... w związku ze zwiększeniem dochodu na osobę w rodzinie. Wyrażam zgodę na uchylenie decyzji?
A jak ktoś nie wyraża zgody na uchylenie decyzji w związku z przekroczeniem dochodu, to mogę uchylić taką decyzję bez zgody wnioskodawcy?
A jak ktoś nie wyraża zgody na uchylenie decyzji w związku z przekroczeniem dochodu, to mogę uchylić taką decyzję bez zgody wnioskodawcy?
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: podanie
No a art. 27 ustawy czytałaś?
-
- Referent
- Kontakt:
Czytałam. Czyli jak mam zaświadczenie wnioskodawczyni i po obliczeniu dochód przekracza mogę uchylić decyzję? Żadne podanie nie jest mi do tego potrzebne? Dzwoniłam do paru ośrodków i różnie robią jedni mają takie podania inni nie.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Możesz wziąć prośbę o uchylenie decyzji na wniosek strony, albo robisz wszczęcie postępowania i uchylasz decyzje z urzędu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Ja zawsze wszczynam postępowanie i uchylam decyzję.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
ja robię różnie, zazwyczaj jednak strona pisze prośbę o uchylenie decyzji, wtedy nie muszę czekać 7 dni od dnia otrzymania tak jak w przypadku wszczęcia postępowania 

- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jeszcze jest art 155 KPA.
Zależy od kiedy został dochód osiągnięty. Jeżeli nie zachodzi podejrzenie, że może być NP (bo np ktoś za późno zgłosił dochód uzyskany) to wal uchylenie decyzji bez żadnych zaświadczeń.
Zależy od kiedy został dochód osiągnięty. Jeżeli nie zachodzi podejrzenie, że może być NP (bo np ktoś za późno zgłosił dochód uzyskany) to wal uchylenie decyzji bez żadnych zaświadczeń.
-
- Referent
- Kontakt:
Wnioskodawczyni przyniosła mi zaświadczenie z niego wynika, że kryterium dochodowe zostało przekroczone. Dzwoniłam żeby przyszła napisać oświadczenie, że dochód przekracza. Jak przyjdzie i podpisze mi, że dochód przekracza ale nie wyrazi zgody na uchylenie decyzji to co w takim przypadku? Jeżeli przyjdzie jutro i nie wyrazi zgody na uchylenie decyzji, zrobię postępowanie, a wypłatę za marzec mam w piątek, więc do piątku nie minie jeszcze 7 dni czy w takim przypadku mogę wstrzymać wypłatę żeby za marzec już nie poszło?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
możesz
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ale nie rozumiem po co chcesz koniecznie jeszcze podanie w tym przypadku. Zaświadczenie masz, jeżeli ktoś konfliktowy to robisz wszczęcie post i potem decyzja.
Oprócz podanie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Skład rodziny SW inny niż w ŚR - czy tak przyjmujecie wniosk
Komunikacja z Beneficjentem za pomocą SMS/mail
firma od 2015 na zasadach ogólnych
nienależnie
co robić
zmiana zamieszkania
alimenty na rzecz innych osób
dwie sprawy dot ROPS
koordynacja od połowy miesiąca
utrata dochodu
zawarcie związku małżeńskiego i przekroczenie kryterium