Podanie o umorzenie FA

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
~ja

Re: Podanie o umorzenie FA

Post autor: ~ja »

proszę i DZIĘKI!!!
~Maxs

Post autor: ~Maxs »

wrzuccie taka decyzje tu na forum. Albo na maila [email protected]
~ja

Proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~agaa

Post autor: ~agaa »

Poproszę także o tą decyzję [email protected]
~Paulina

Post autor: ~Paulina »

Ja również poproszę [email protected]
pliss :))
~ja

i niestety nikt nie chce pomóc :(
~Asia

Post autor: ~Asia »

DECYZJA NR ............................

Na podstawie art. 30 ust. 2 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2009 r., nr 1, poz. 7 z późn. zm.) oraz art. 104 art. 129 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (t. j.: Dz. U. z 2000 r., nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) oraz upoważnienia ........................ z dnia ........................... r., Nr .............. udzielonego Kierownikowi ............................. do prowadzenia postępowań w sprawach świadczeń z funduszu alimentacyjnego, a także do wydawania w tych sprawach decyzji, po rozpatrzeniu wniosku z dnia ................... Pana .......................

POSTANAWIAM

Umorzyć należności z tytułu wypłaconych świadczeń z Funduszu Alimentacyjnego w łącznej kwocie ................ zł wraz z ustawowymi odsetkami.

UZASADNIENIE

Po rozpatrzeniu Pana wniosku z dnia ................... r. Kierownik OPS w .......................... stwierdza, że spełnia Pan przesłanki określone w art. 30 ust. 2 w/w ustawy. Przepis ten pozwala organowi, który wydał decyzję w sprawie zwrotu wypłaconych świadczeń alimentacyjnych umorzyć kwotę w/w świadczeń łącznie z odsetkami w całości lub części, odroczyć termin płatności albo rozłożyć na raty, jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczące sytuacji rodziny. Biorąc pod uwagę argumenty zawarte we wniosku, czyli trudną sytuację mieszkaniową, finansową i zdrowotną, potwierdzoną przez OPS w ......................... (pismo nr ................................... z dnia ............................. r.), należało orzec jak w sentencji.

POUCZENIE

Od niniejszej decyzji służy prawo do wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ........................., ul. .......................... za pośrednictwem tutejszej instytucji w terminie 14 dni od daty doręczenia.
tom@s
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: tom@s »

a macie może odmowe umorzenia
~Irena

Post autor: ~Irena »

Jest wrzucona tylko trzeba poszukać
~minika

Post autor: ~minika »

Witam. Chciałabym odświeżyć temat. Wyżej zamieszczony wzór decyzji dotyczy umorzenia należności głównej i odsetek. Co jednak z kosztami upomnienia? Według mnie nie ma podstawy prawnej do umorzenia. Jak uważacie szanowni forumowicze?
ODPOWIEDZ