podanie/prośba do GKRPK o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
podanie/prośba do GKRPK o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
Witam.
Mam straszny kłopot ponieważ nie wiem jak napisać podanie o którym mowa w tytule i bardzo proszę o jakieś wskazówki o pomoc. Mój tato już wariuje pod wpływem alkoholu, nie daje nam spać w nocy, kradnie pieniądze itp. co odbija się na życiu i zdrowiu psychicznym całej naszej rodziny. Chce zgłosić go na przymusowy odwyk w zakładzie zamkniętym ale nie wiem jak napisać podanie.
Jeżeli ktoś możne mi pomoc to proszę o jakąś rade, wskazówkę a może istnieje jakiś wzór takiego podania lub prośby.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Elka
Mam straszny kłopot ponieważ nie wiem jak napisać podanie o którym mowa w tytule i bardzo proszę o jakieś wskazówki o pomoc. Mój tato już wariuje pod wpływem alkoholu, nie daje nam spać w nocy, kradnie pieniądze itp. co odbija się na życiu i zdrowiu psychicznym całej naszej rodziny. Chce zgłosić go na przymusowy odwyk w zakładzie zamkniętym ale nie wiem jak napisać podanie.
Jeżeli ktoś możne mi pomoc to proszę o jakąś rade, wskazówkę a może istnieje jakiś wzór takiego podania lub prośby.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Elka
Re: podanie/prośba do GKRPK o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
Tak jak każde podanie tylko skierowane do GKPiRPA z podaniem prośby o skierowanie ojca na leczenie i umotywować dlaczego? i należy oczekiwać wezwania dla ojca!
czas najwyższy zrobić to życzę powodzenia - pozdrawiam
czas najwyższy zrobić to życzę powodzenia - pozdrawiam
witam !nigdy nie pisalem takiego podania czy moze ktos mi podac wzor?o przymusowe leczenie
mam podobny problem potrzebuje wzoru takiej prośby
to nic trudnego nie pisałaś nigdy podań do instytucji ? poprostu zwracasz się z prośbą do GKRPA a w uzasadnieniu opisujesz problem . Gosiaczek nie ma wzoru każdy opisuje sytuacje jaka ma miejsce w związku z alkoholizmem w jego rodzinie
Ja mam podobny problem. mój chłopak z którym mam dziecko równiez popadł w alkocholizm. mieszkam u niego, dziecko ma jego nazwisko. Pije na potęge, nie pracuje utrzymuje ja siebie i dzioecko z renty rodzinnej która mam po tacie. Nie zajmuje sie dzieckiem a tym bardziej nie pomaga mi w podstawowych sprawach związanych np ze sprzątaniem, gotowaniem. nic nie kupuje jest na naszym garnuszku. ja jestem osoba schorowana na nerki choc mam 21 lat, psychicznie mnie wykańcza tymi baletami. nasze dziecko tylko cierpi na tym bo ojciec nie ma dla niej czasu. Prosze o jakąs pomoc , rade.
Zostaw go. Jeżeli nie chce nic, ze sobą nic zrobić to, ty go do niczego nie zmusisz. Możewsz go wysłać do GKRPA, lub lepiej załóż mu sprawę o alimenty jeśli to ojciec dziecka. Przymajmniej w ten sposób ci pomoże finansowo. Możesz wystąpić z wnioskiem na Policje, aby pomogi go skierować na leczenie odwykowe - tu sprawy toczą się szybciej. Sąd jeśli to pierwszy raz przyzna leczenie odwykowe dobrowolne i kuratora który dopilnuje aby na nie jeździł.
Witaj Elka!
Czy ktoś Przesłał Ci ten wzor wniosku o leczenie? jeśli tak to bardzo bym prosiła abyś mi go przesłała.
wielkie dzięki
Czy ktoś Przesłał Ci ten wzor wniosku o leczenie? jeśli tak to bardzo bym prosiła abyś mi go przesłała.
wielkie dzięki
jestem pełnoletni mama boi się zrobic porządek z ojcem to ja mam takie prawo
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Wzór można znaleźć tu: https://www.ubezwlasnowolnienie.pl/topic ... t28.htm#69
Trzeba się zalogować !
Trzeba się zalogować !
Oprócz podanie/prośba do GKRPK o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika - Wzory pism przeczytaj również:
Czy do dochodu rodziny wlicza się świadczenia z FA lub ZALICZKI ALIM. otrzymane w 2008r?
Kłopoty jeszcze nie 18 z upoważnieniem alimentacyjnym
forma rzeczowa
Forma rzeczowa
wszczęcie postepowania -wzór
decyzja dożywianie
decyzja o odroczeniu spłaty NPŚR
opiekunki w delegacji?
Beata
wzór decyzji wstrzymującej wypłate FA;)pilnie potrzebana
wzor pisma do sadu o ustalenie pelnomocnika ds doreczen
czy to prawda, że nie można już składać wniosków o zatrzymanie prawka dłużnikom? Podobno był jakiś wyrok trybunału w tej sprawie
kogo dochody i jak wygląda rodzina
wzor zawiadomienia
zawiadomienie dla dłużnika
decyzja uchylajaca