Podatek z ZFSS - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 gru 2014, 15:36

Proszę mi powiedzieć z jakiego konta odprowadzacie podatek od przychodów powyżej 380zł z ZFŚS. Czy wypłacacie całą zapomogę a podatek po przeliczeniu zdejmujecie z pensji? Czy od razu potrącacie z ZFŚS i przelew podatku idzie z konta ZFŚS? Nie mogę znaleźć przepisu. Oczywiście wiem, że wszystko ponad 380zł jest opodatkowane tylko formalnie jak potracic w którym momencie? Bardzo proszę o pomoc???
Mary5

Napisano: 10 gru 2014, 16:28

My wypłacamy całość z zfśs a z pensji potrącamy podatek. Mamy na to wyrażoną zgodę pracowników. Zaliczka na podatek przelewana jest do US z konta głównego.
Ola II

Napisano: 11 gru 2014, 11:07

U nas od razu jest potrącany ze świadczeń ZFŚS i odprowadzany z rachunku ZFŚS (przelew przygotowany do realizacji dla US i pod koniec miesiąca o tyle pomniejszony z rachunku bieżącego do US)
Anna5

Napisano: 11 gru 2014, 13:53

My wypłacamy całość z zfśs a z pensji potrącamy podatek. Zaliczka na podatek przelewana jest do US z konta głównego. Raczej nie można potrącać podatku z konta zfśs.
zoja

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem