podpisana ustawa z dnia 25 czerwca 2015r. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 20 lip 2015, 11:32

ale to:
......> pisze:będziemy płacić świadczenia rodzicielskie-1000zł miesięcznie-bez kryterium dochodowego
i to:
asiak pisze:skąd pomysł że ze środków własnych będziemy płacić ?

to są dwa różne świadczenia ...
rt. 1. W ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2015 r. poz. 114 i 693) wprowadza się następujące zmiany:

1) w art. 2:

a) po pkt 3 dodaje się pkt 3a w brzmieniu:

3a) świadczenia wypłacane przez gminy na podstawie art. 22b;”,

b) w pkt 4 kropkę zastępuje się średnikiem i dodaje się pkt 5 w brzmieniu:

5) świadczenie rodzicielskie.”;
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2015, 11:57

Czy może czytaliście już te zmiany ustawy z załączonego linka?? https://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3335_u.htm[/b] chodzi mi konkretnie o te kwoty zasiłków macierzyńskich z art.20 na ostatnich stronach zmian ustawy?kogo one dotyczą?
Wera123

Napisano: 20 lip 2015, 11:59

jakoś nie mam do tego serca ... póki co ;) :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2015, 12:03

rolników ????
skoro odwołuje się do art. 4, a art. 4 mówi o macierzyńskim rolników
rolnicy mieli kiedyś w jednej kwocie wypłacane macierzyńskie my mieliśmy wyrównywać więc pewnie tego dotyczy
asiak

Napisano: 20 lip 2015, 12:04

nas te kwoty nie dotyczą.... myślę ,że to chodzi o te osoby które pobierają zas. macierzyńskie w niższych kwotach KRUS , ZUS, ....- to otrzymają od swoich płatników " podwyżki"
......>

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x