czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję
też nie wiem o co tu chodzikataberzyna pisze: ↑wczoraj, 11:52czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję
:-) pisze: ↑wczoraj, 12:07też nie wiem o co tu chodzikataberzyna pisze: ↑wczoraj, 11:52czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję![]()
organ, który prowadzi dodatki mieszkaniowe...uchyla decyzję ...jeśli jest taka potrzeba...zostawia ją w aktach i do wnioskodawcy wysyła...a do zarządcy wysyła informację o uchyleniu tej decyzji...by zarządca wiedział, że juz nie będzie wypłacany dodatek.
ale jaki urząd informować i w jakim celu?...hmmm
Nie tłumacz czemu powieliłaś, ale dlaczego chcesz pisać do urzędu. Jest ochrona danych osobowych, mamy obowiązek poinformować tylko zarządcę. Dlaczego urząd?kataberzyna pisze: ↑wczoraj, 12:13powieliłam post, ponieważ na piśmie do Urzędu Gminy muszę umieścić podstawę prawną, a obawiałam się że jak dopiszę do wcześniejszej wiadomości zostanie ona zignorowana.
no jeśli do gminy płacą czynsz...to faktycznie ...przeszło mi to przez myśl, że gmina jest zarządcą jednak...hmmm u nas gmina jest właścicielem ale zarządcą jest przedsiębiorstwo komunalne gdzie płaci się czynsz...kataberzyna pisze: ↑wczoraj, 14:46bo zarządcą lokalu jest urząd gminy!!!
już mam dziękuję za wsparcie:-)