PODWYŻSZENIE BEZ NOWEGO WNIOSKU
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
PODWYŻSZENIE BEZ NOWEGO WNIOSKU
Mam pytanie.. Wierzycielka ma przyznane alimenty z funduszu na okres 2021/22. W lutym przyniosła Pani wyrok z sądu o podwyższonych alimentach, zostały jej przyznane decyzją bez nowego wniosku. Chciałam zapytać czy w tym wypadku mam obowiązek napisać pismo do komornika dłużnika w tej sprawie, że zostały podwyższone alimenty?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: PODWYŻSZENIE BEZ NOWEGO WNIOSKU
ja robię tak, że wierzycielka idzie z tym wyrokiem do komornika i on potem przysyła mi info i wyrok, i potem robię dopiero zmianę decyzji.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
powinien komornik napisać że prowadzi egzekucję na podstawie nowego wniosku a dopiero później podwyższasz alimenty. Nie musiała składać nowego wniosku, natomiast po przyznaniu wysyłasz decyzję do komornika i informujesz dłużnika o podwyższonych świadczeniach i gminę OWD (standardowa procedura ), nie wysyłasz nowego wniosku o podjęcie działań, nie wzywasz dłużnika ponownie na wywiadJKULMACZEWSKA pisze: 05 kwie 2022, 9:35 Mam pytanie.. Wierzycielka ma przyznane alimenty z funduszu na okres 2021/22. W lutym przyniosła Pani wyrok z sądu o podwyższonych alimentach, zostały jej przyznane decyzją bez nowego wniosku. Chciałam zapytać czy w tym wypadku mam obowiązek napisać pismo do komornika dłużnika w tej sprawie, że zostały podwyższone alimenty?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Witam a cy moze ktos umieścić taka decyzje o podniesionych alimentach bo jeszcze nie robiłam
Oprócz PODWYŻSZENIE BEZ NOWEGO WNIOSKU - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zwrot prawa jazdy, bo zgłupiałam
rozliczenie wpłat
podstawa prawna do Zakładu Karnego
dłużnik zmarł 21.03 a wypłata FA 24.03-czy sa nienależnie pobrane??
aktywizacja - dłużnik ma zasiłek dla bezrobotnych
jeden dłużnik, dwie wierzycielki, robić dwie decyzje o uchylaniu się?
Wszczęcie postepowania - dłużnik uchylający.
KRZ tożsamość z Ministerstwa Sprawiedliwości
Wplata z Urzędu Skarbowego, pozostały odsetki
spłata zadłużenia a zwrot prawka
209 KK
Osoba uprawniona do funduszu ukończyła 18 lat i co dalej
zgon dłużnika a wpłata od Komornika
duże wątypliwości co do naszej właściwości
ewidencja zadłużenia zaliczki alimentacyjnej
Zawieszenie egzekucji, a sprzedaż nieruchomości przez dłużnika