podwyższenie za stary okres - mega prośba - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 03 lis 2014, 12:11

Bardzo ale to baaaaardzo proszę o przesłanie wzoru wszczęcia postępowania i decyzji podwyższającej FA za stary okres. Jak Wam wygodniej podam meila : [email protected]
Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas. Dziękuję !!
Karolinaaaa

Napisano: 03 lis 2014, 12:38

hmmm i teraz zaczęłam sie zastanawiać... skoro komrnik przesyła nam zawiadomienie o zmianie wysokości alimentów to musimy robić wszczecie przed decyzją zmieniająca FA? jestem od niedawna i widizałam ze poprzedniczka tego nie robi....
asasasasa

Napisano: 03 lis 2014, 12:48

Masz już ?
Becia2

Napisano: 03 lis 2014, 12:49

asasasasa pisze:hmmm i teraz zaczęłam sie zastanawiać... skoro komrnik przesyła nam zawiadomienie o zmianie wysokości alimentów to musimy robić wszczecie przed decyzją zmieniająca FA? jestem od niedawna i widizałam ze poprzedniczka tego nie robi....
ja nie robie
Bercia2

Napisano: 03 lis 2014, 13:23

Karolinaaaa pisze:Bardzo ale to baaaaardzo proszę o przesłanie wzoru wszczęcia postępowania i decyzji podwyższającej FA za stary okres. Jak Wam wygodniej podam meila : [email protected]
Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas. Dziękuję !!
Napisz czy doszło :-)
wysłałam
Becia2

Napisano: 03 lis 2014, 23:31

Wszczęcia robimy tylko do starych okresów
Gość

Napisano: 04 lis 2014, 10:00

Becia wyślij wzór tego wszczęcia na forum
ala123

Napisano: 06 lis 2014, 12:01

wrzućcie na forum ten wzór
ania77

Napisano: 06 lis 2014, 12:41

Nie jestem co prawda Becia, ale z miłą chęcią przesyłam wzór wszczęcia, który ja stosuję
pozdrawiam jsb

ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania z urzędu

Zgodnie z art. 61 § 1 i § 4 ustawy z dnia 15 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity: Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071, z późn. zm.) zawiadamiam, że zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne, dotyczące zmiany decyzji znak: ŚR.FA.5731.5.70.2012, z dnia 26.09.2012 r. w sprawie ustalenia prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego, w części dotyczącej wysokości kwoty świadczenia.
Jednocześnie informuję, że zgodnie z treścią art. 10 § 1 KPA ma Pani prawo czynnego udziału w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji możliwość wypowiedzenia się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
Wskazane wyżej wnioski dowodowe oraz ewentualne żądania strona może zgłaszać do tutejszego organu w terminie 7 dni, licząc od dnia otrzymania zawiadomienia.

Otrzymują:
1. Adresat
2. a/a
jsb

Napisano: 06 lis 2014, 12:47

KPA _ Dz.u. z 2013 r. poz 267 ze zm.
ALA S

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x