Czy bierzecie pod uwagę uchwałę sejmiku województwa kujawsko-pomorskiego ( pewno w innych województwach też takie uchwały są) dotyczącą zakazu palenia w piecach poniżej 3 klasy i odmawiacie podwyższonego dodatku? Ja wydałam już sporo rozstrzygnięć a tera dotarła do mnie taka informacja że te osoby nie powinny dostać podwyższonego dodatku. Co w tej sytuacji zrobić???
Zajmuję się: Wszystkie świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze a w tej chwili wszystkie wynalazki typu węglowy, źródła ciepła, osłonowy.
Podobno w Krakowie odmawiano dodatku węglowego na podstawie uchwały antysmogowej. Dla mnie to jakaś chora sytuacja i konkretnie nikt nie potrafi odpowiedzieć. Jak odmawiacie to właśnie na jakiej podstawie??
Zajmuję się: Wszystkie świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze a w tej chwili wszystkie wynalazki typu węglowy, źródła ciepła, osłonowy.
W woj. kujawsko - pomorskim niektóre organy zgodnie z uchwałą nie przyznają podwyższonych dodatków osłonowych ( zależy to klasy pieca).
jA UWAŻAM, że należy rozpatrywać wniosek zgodnie z ustawą o dodatku osłonowym. Uchwała jest prawem lokalnym
Czy dodrze myślę ???????