Proszę o udzielenie informacji w następującej sprawie - planowane jest przeniesienie 4 pracowników socjalnych z 9 do oddzielnego budynku oddalonego od siedziby ośrodka około 4 km, gdzie będą dysponować 1 pokojem, obsługiwać teren sąsiednich miejscowości.Ponoć jest to podyktowane małą ilością pomieszczeń w głównym budynku dla OPS i wygodą klientów. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją i czy to w ogóle jest zgodne z prawem , nie wspominając kwestii bezpieczeństwa, finansowych i organizacyjnych. Z góry dziękuję.
Jezeli to dotyczy gminnego osrodka, nie miejskiego, to jest to paranoja. Nie wiem co na to przepisy bezpieczeństwa czy te dotyczace przechowywania dokumentow. Sam pomysl-z kosmosu wziety. Nie bedzie to filia z odrebnym kierownikiem, tylko 1 pokoj i 4 socjalnych? Dla mnie paranoja.
Wiadomo, że w dużym mieście są filie, ale tu chodzi o gminę, z tym, że Ośrodek jest w mieście w urzędzie gminy, obsługuje się klientów z okolicznych wiosek, przeniesienie dotyczy tylko samych 4 pracowników socjal. do budynku gdzie będą mieć 1 pokój na I piętrze, nie wiem czy jest z niego dodatkowe wyjście, jak z bezpieczeństwem, o którym się teraz głośno mówi, co z pokojem przejęć stron, a dochodzą tu jeszcze sprawy organizacyjne, i wiadomo dodatkowe koszty, które kto poniesie ? itd. Osoby załatwiając sprawy w Ośrodku przy okazji załatwiają inne sprawy, robią zakupy i to jadąc tam i z powrotem a tu ? Ponieważ nie spotkałam się nigdzie z tak funkcjonującym Ośrodkiem dlatego moje pytanie. Poza tym czy losowanie czy typowanie ? Jestem za przeniesieniem ale wszystkich do budynku gdzie się spokojnie pomieścimy, no ale to chyba pobożne życzenie. Dziękuję za zainteresowanie tematem.