Poległam jak wyliczyć dochód - 4 pracodawców, podatek propor - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 gru 2018, 14:24

Witam,
mam problem z wyliczeniem dochodu rodziny... Kobieta w 2017 r. miała 4 pracodawców i z tego tylko jeden pracodawca jest aktualny, reszta - świadectwa pracy.
Mam wszystkie Pit-y - 11, z tymże wszystko byłoby pięknie gdybym wychodziła na kwotę dochodu wykazaną poprzez weryfikację Ministerstwa Finansów, a niestety między Pitami, a tym co mi wykazało MF jest różnica o 361,97 zł. MF pokazuje więcej niż Pit-y właśnie o tę kwotę.

Domyślam się, że wynika to z odliczenia kosztów uzyskania przychodów, niestety nie mam PIT-37.
Czy macie takie sytuacje? Co wówczas robicie?

Nie wiem czy mogę przyjąć, że biorę dochód na podstawie Pitów (ten pomniejszony), bo muszę jeszcze od każdego z tych dochodów wyliczyć proporcjonalnie podatek i teraz niestety kolejne pytanie - na który łączny dochód to wszystko podzielić na ten wykazany przez MF (wyższy), czy na ten z Pitów (niższy o 361,97 zł)?

Proszę Was o pomoc, myślę że taż macie takie cudowne przypadki :/
500plus
Stażysta
Od: 30 maja 2016, 12:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 gru 2018, 23:30

U nas w takiej sytuacji postępowaliśmy na korzyść strony. Brany był pod uwagę podatek zawarty na tym picie, który trwa. Finito. A cała reszta do utraty. Po co wprowadzasz w system wszystkie cztery dochody? Osobno ten który trwa; osobno resztę w kupie i do utraty. Masz za dużo czasu?
_Marta
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 13:02
Zajmuję się: dzśr

Napisano: 17 gru 2018, 10:51

Dzięki za podpowiedź :)

Kiedy nie chodzi o odmowę to robię identycznie.
Natomiast w tym akurat przypadku mam przyznanie na jeden miesiąc, następnie odmowę w związku z uzyskiem. SKO uwala decyzje, w których wszystko nie jest wyraźnie utracone i dokładnie wyliczone, stąd w tym akurat przypadku taka dokładność.

Pozdrawiam!
500plus
Stażysta
Od: 30 maja 2016, 12:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x