ale komornika nie prowadzi postepowania bo dłużnik poza granicami kraju. Wierzycielka składajac wniosek przyniosła informację z sądu okręgowego.
A art. 22 ust. 1 mogę powołac sie na ten art?
Ja też mam taki problem, ostatnio wróciło mi kilka wezwań. Również zastanawiam się, czy powinnam zwrócić się o pomoc do Policji. Kiedyś nieoficjalnie policjant powiedział mi, że ta osoba jest poszukiwana przez wiele osób. Jednak dobrze by było móc czasem powołać się oficjalne pismo od Policji.
wniosek o dane osobowe
art. 4 ust. 1 , art. 19 pkt.2 oraz art.22 pkt.2 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. 2012 poz. 1228 z późn. zm.).oraz art. 1 ust 2 pkt. 3 i 4, art. 14 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 6 kwietnia 1990r. o policji (Dz. U. z 1990r. Nr 30 poz. 179 z późn. zm.)
4. Wskazanie przeznaczenia dla udostępnienia danych
Przeprowadzenie postępowania wobec dłużnika
5. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępnione dane:
imię i nazwisko: xxxxxxxx
adres miejsca zameldowania: xxxxxxxxxxxxxx
PESEL xxxxxxxxxxxxxx
6. Zakres żądanych informacji ze zbioru
Ustalenie miejsca pobytu Pana xxxxxxxx dłużnika alimentacyjnego w sprawie którego xxxxxxx prowadzi postępowanie z wniosku xxxxxxxxxxxx
ja miałam całą jazdę kiedy wystąpiłam do policji z zapytaniem, mieli rację jak się dokładnie wczytałam
Nie rozumiem - dłużnik mieszka poza granicami kraju ale jednocześnie policja ma sprawdzić miejsce zamieszkania? W czym rzecz? W tym przypadku egzekucję prowadzi prezes sądu i to on jest właściwy do poszukiwania adresu zamieszkania dłuznika