Program Pomost OU /zapomniałam dodać/ i chodzi mi o ilość prac socjalnych w danym roku, pracownik prowadzący, ilość rodzin i członków rodzin w tych rodzinach.
Dodatkowo mam problem z posiłkami, wprowadziłam w m-cu X.br. ale ze względu na brak kasy musiałam je wycofać. Kasę dostaliśmy i ponownie wprowadziłam za X ale gdy zaczełam wprowadzać za XI pokazuje się komunikat \"Świadczeniobiorcę umieszczono na liście osób, którym nie zrealizowano posiłków zaplanowanych na wskazany miesiąc. Nie można utworzyć realizacji\" i co mam z tym zrobić. Dziękuję Tomek.
Z głównego okna Pomostu z roli Obsługa Klienta wchodzisz na ikonkę z drukarką, a następnie wybierasz przycisk \"Analiza rodzin objętych pomocą\". Wybierasz podział na pracownika prowadzącego oraz odznaczasz opcje \"podstawa\", \"dodatek\" i \"ZUS\", a zaznaczasz opcje \"prace socjalne\", po czym klikasz \"wykonaj raport\". Jeśli interesują Cię tylko zakończone (wykonane) prace socjalne, to górny przełącznik okna zostawiasz z pozycji \"zrealizowaną\", a jeśli wszystkie, to przestawiasz na \"zaplanowaną\".
Co do posiłków, to prawdopodobie umieściłaś te osoby na liście osób, którym nie zrealizowano posiłków za ten miesiąc. Jest to odwracalne - wchodzisz z głównego okna Pomostu w roli Obsługa Klienta na ikonę rozliczeń niefinansowych i z okna listy rozliczeń niefinansowych, które się otworzy, wybierasz menu \"Osoby, którym nie zrealizowano posiłków\", tam wybierasz ten październik 2012, zaznaczasz osoby które zostały na tej liście umieszczone omyłkowo, i usuwasz (możesz skorzystać ze skótu klawiszowego CTRL-X który usuwa wszystkie zaznaczone pozycje). Potem możesz już wrócić do listy rozliczeń niefinansowych i za pomocę ikony Dodaj, utworzyć nowe rozliczenie posiłków za październik.
Polecam poczytanie skróconej instrukcji Pomost, dostępnej tutaj https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... =19&t=1579 , tam jest krótki i zwięzły rozdział o rozliczeniach niefinansowych i również o tej liście osób dla których nie zrealizowano posiłków, warto poczytać kiedy na tej liście umieszcamy osoby, a kiedy nie, żeby na przyszłość nie mieć problemu. Polecam również przy okazji, włączenie sobie przypomnnień o wywiadach, to bardzo pomocne jest - również opisane w tym dokumencie.
pozdrawiam
DZIĘKI WIELKIE TOMKU, w wolnej chwili zacznę to robić, co do wywiadów to wiem o tych przypomnieniach. Gdyby coś nie wychodziło ponownie narzucę się pisaniem o pomoc.
Nie ma takiej możliwości, inaczej nie miałabyś takiej treści komunikatu. W którym momencie dokładnie taki komunikat Ci się pojawia? Mam nadzieję że nie rozliczasz pojedyńczo wszystkich osób, bo chyba już od wielu lat nikt tak w Polsce nie robi.
No właśnie koleżanka wprowadzała pojedynczo ze swojego terenu więc ja za nią też ze swojego ech.... ale jest problem bo wchodzę w te nieszczęsne posiłki i są zatwierdzone realizacje rety ale się narobiło już nie ogarniam tego hehehehe
mój telefon 71-3168-399 będę do 13,45 później wybywam, pozdrawiam