jezeli czytasz z odcinka...kwota do wypłaty + zaliczka na podatek + składka zdrowotna = dochód brutto zazwyczaj gdy sa dodatki rózne kwota netto jest większa...od tego odejmiesz 500 odejmiesz 1200 i wyjdzie kwota brutto
Krwawa a dlaczego dodaję do kwoty brutto a nie netto i skąd wiadomo, że zaliczka i składka są schowane w kwocie brutto??Krwawa pisze: ↑05 cze 2020, 14:47O ile ryczałt energetyczny i dodatek kompensacyjny są - tak samo jak dodatek pielęgnacyjny - umieszczone poza kwotą brutto, powinno się wliczać: 1100 zł, 222,01 zł (o ile wliczasz dodatek pielęgnacyjny), 171,41 zł i 33,30 zł (podatku i składki zdrowotnej nie wliczamy, bo już są "schowane" w kwocie brutto). No ale nie jestem pewna, czy to dobrze wyjdzie i faktycznie, przydałaby się decyzja. Tak czy siak ja strzelam, że z dodatkiem pielęgnacyjnym dla dodatków mieszkaniowych jest to kwota 1526,72 zł.
w kwocie brutto jest zawsze zaliczka na podatek i składka zdrowotna bez dwóch zdan:)manialml pisze: ↑08 cze 2020, 8:10Krwawa a dlaczego dodaję do kwoty brutto a nie netto i skąd wiadomo, że zaliczka i składka są schowane w kwocie brutto??Krwawa pisze: ↑05 cze 2020, 14:47O ile ryczałt energetyczny i dodatek kompensacyjny są - tak samo jak dodatek pielęgnacyjny - umieszczone poza kwotą brutto, powinno się wliczać: 1100 zł, 222,01 zł (o ile wliczasz dodatek pielęgnacyjny), 171,41 zł i 33,30 zł (podatku i składki zdrowotnej nie wliczamy, bo już są "schowane" w kwocie brutto). No ale nie jestem pewna, czy to dobrze wyjdzie i faktycznie, przydałaby się decyzja. Tak czy siak ja strzelam, że z dodatkiem pielęgnacyjnym dla dodatków mieszkaniowych jest to kwota 1526,72 zł.