Pomoc na już ;) - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 gru 2022, 12:57

Proszę o poradę, osoba złożyła mi wniosek o dodatek mieszkaniowy w połowie listopada, wtedy też wydałam decyzję przyznającą. 30 listopada zmarł członek rodziny, wpisany w skład rodziny we wniosku. Co w takiej sytuacji zrobić?

Druga sprawa do osoba ma przyznany dodatek mieszkaniowy od października, w tym miesiącu czynsz jej wzrósł o 400 zł, co z takim fantem zrobic?
wroblisko
Praktykant
Od: 27 cze 2017, 13:48
Zajmuję się: sw, stypendia, kadry

Napisano: 06 gru 2022, 13:06

wroblisko pisze:
06 gru 2022, 12:57
Proszę o poradę, osoba złożyła mi wniosek o dodatek mieszkaniowy w połowie listopada, wtedy też wydałam decyzję przyznającą. 30 listopada zmarł członek rodziny, wpisany w skład rodziny we wniosku. Co w takiej sytuacji zrobić?

Druga sprawa do osoba ma przyznany dodatek mieszkaniowy od października, w tym miesiącu czynsz jej wzrósł o 400 zł, co z takim fantem zrobic?
w pierwszej sytuacji nic bym nie zrobiła...gdyby zmarł wnioskodawca wtedy stwierdzamy wygaśnięcie decyzji...natomiast wnioskodawca zyje, jest uprawniony do dodatku a wszelkie inne zmiany nie mają wpływu na dodatek w czasie trwania decyzji...i własnie...wszelkie zmiany czyli dochody jesli wzrastają lub znikają czy wydatki..niestety wydatki przedstawia się za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku czyli jesli od października przyznany dodatek...wniosek złożony był we wrześniu a wydatki za sierpień...i decyzja trwa 6 miesięcy :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 06 gru 2022, 14:59

Dziękuję ;)
wroblisko
Praktykant
Od: 27 cze 2017, 13:48
Zajmuję się: sw, stypendia, kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem