pomoc na kontynuowanie nauki dla osób niespełniających kryterium dochodowe
pomoc na kontynuowanie nauki dla osób niespełniających kryterium dochodowe
czy przyznawaliście może pomoc na kontynuowanie nauki pełnoletnim wychowanka którym wcześniej odmówiono pomocy ze względu na przekroczenie kryterium dochodowego a teraz zgodnie z art 240 znowelizowanej ustawy o piczy zastępczej kwalifikują sie do tego świadczenia\"? jeśli tak to od kiedy naliczacie ta pomoc?
Re: pomoc na kontynuowanie nauki dla osób niespełniających kryterium dochodowe
my mieliśmy takie przypadke i od miesiaca złożenia wniosku o ponowną pomoc, przeciez wczesniej nie bo nowelizacji nie było
Sami informujecie wychowanków - pisemnie, którym dotychczas dochód przekraczał kryterium, ze mogą złożyć ponownie wniosek???? A czy przeprowadzacie przy tym wywiad VIII????
właśnie jak to robicie? Np teraz mam wychowanka pobierającego pomoc 494,10 zł (stare zasady) i załóżmy że w lipcu jego dochód wzrośnie, przez co będzie się kwalifikował do pozbawienia pomocy, bo przekroczone zostanie kryterium dochodowe to wtedy mam zrobić decyzję pozbawiającą i co? mam go poinformować że może ponownie się ubiegać? jak to ugryźć?
Czyli przyznawać będziecie od dnia wejścia w życie nowelizacji, czy od pełnego miesiąca, bo mi się wydaje, że od dnia wejścia w życie.
od dnia wejścia w życie
ale traktujecie go po staremu tzn wywiad czy już po nowem?
według mnie należny traktować pełnoletnich po \' nowych\" zasadach czyli dostaje pomoc na kontynuowanie w wys. 500zł od dnia wejścia nowelizacji tj. 08.06.2012 i bez wywiadu VII ... a wy jak sądzicie?
to jest kwestia dyskusyjna - bo ich sie obsługuje po staremu, ale nie obowiązuje kryterium dochodowe... wiec niby nie trzeba wywiadu, chyba...
Oprócz pomoc na kontynuowanie nauki dla osób niespełniających kryterium dochodowe - Stare tematy przeczytaj również:
pomoc na zagospodarowanie po nowemu
rodzina pomocowa
sprzęt rehabilitacyjny
praca w wakacje
Dla używających Pomostu Sygnity
likwidacja barier
Osoba do pomocy w sprawowaniu opieki nad dziećmi
do koordynatorów
która gmina jako właściwa do ponoszenia odpłatności za dziecko
Pilnie szukamy miejsca dla dzieci
pomoc rzeczowa wg nowej ustawy
wolne miejsce w placówce