Mam problem z 13-tką za 2016 rok, na którą otrzymałam dotację. Muszę ją rozliczyć na środki własne, FP i celówkę. Wszystko fajnie, tylko co z bilansem otwarcia, który jest na 13-tkę? U mnie FP jest pozabilansowo, więc muszę zdjąć część wypłaconej 13-tki z wydatków.
może znowu się wyrwałem niepotrzebne- zapytanie nie precyzuje na które zadanie jest FP, w "Program asystent rodziny i koordynator... na rok 2017" nie znam sprawozdania w którym trzeba trzeba wykazać trzynastkę,
kto zmuszał do wpisania trzynastki?
Program przewiduje dofinansowanie zatrudnienia asystent za pracę w tym roku , a trzynasta pensja jest za prace w poprzednim roku, i tu powstaje problem Fundusz Pracy udostępnia środku zgodnie z ustawa za życiem która nie funkcjonował w zeszłym roku.
Zgadzam się z inspektorw - dofinansowanie jest na wynagrodzenie miesięczne brutto w proporcjach udziału róznych zdrodel finansowania i nie ma tu nic powiedziane o 13-tce. Tak jest u mnie i tak robilam zapotrzebowanie na środki z dotacji i F.P. Pozdrawiam
Ja sobie założyłam to co asystent ma w angażu(zasadnicza,premia,stażowy- i mam nie 67/33% tylko 64,6/35,4%) i tego się trzymam wszędzie jest mowa i w programie i umowie o wynagrodzeniu brutto. Dla mnie jest to tylko brutto pracownika nie ma wzmianki o pochodnych więc tego nie ruszam. Tak poczło zapotrzebowanie i tak robię. Zastanawiam się tylko z chorobowym jak zrobić bo było w jednym miesiącu i nie wiem czy odliczać, czy nie