POMOCY !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 cze 2014, 10:14

Kobieta złożyła wniosek o zasiłek rodzinny i utraciła dochód. Pracowała na umowę zlecenie więc mogła mi przedstawić tylko zaświadczenie z Urzędu Pracy że jest zarejestrowana jako osoba bezrobotna. Czy to wystarczy, aby utracić jej dochód??? Proszę o szybką pomoc... Pozdrawiam
mmm

Napisano: 06 cze 2014, 10:30

Jak wiadomo przy umowie o pracę nie dają świadectwa pracy więc zastanawiam się czy to zaświadczenie z UP wystarczy???
mmm

Napisano: 06 cze 2014, 10:44

Czy ktoś poradzi???
mmm

Napisano: 06 cze 2014, 10:45

można jeszcze poprosić o zaśw. z zakładu pracy albo niech osoba napisze oświadczenie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 10:55

przy umowie o prace jest swiadectwo pracy:) z umow zlecenia nie ma, ale sama umowa zlecenia mowi do kiedy byla zawarta,wiec najlepiej dokumentuje,ze juz sie skonczyla...jesli to dochod utracony to jeszcze pit 11 za 2012, a jesli to byl uzysk ktorego juz nie ma - to wystarczy sama umowa zlecenia
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 10:58

kb pisze:przy umowie o prace jest swiadectwo pracy:) z umow zlecenia nie ma, ale sama umowa zlecenia mowi do kiedy byla zawarta,wiec najlepiej dokumentuje,ze juz sie skonczyla...jesli to dochod utracony to jeszcze pit 11 za 2012, a jesli to byl uzysk ktorego juz nie ma - to wystarczy sama umowa zlecenia
dokładnie tak .. tylko ja założyłam z góry, że osoba nie ma umowy zlecenia bo u mnie nagminnie gubią ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x