Pomocy!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 lis 2015, 10:35

Co mogę zrobić. Pani złożyła wniosek o rodzinne. Ma czworo dzieci i nie żyją w luksusie. @ lata temu zginęło im dziecko w wypadku. Otrzymali odszkodowanie w 2014r i to jest na zaświadczeniu. Mąż podjął pracę ma dochód uzyskany. Dochód przekracza. Serce mnie boli, bo kobitka rozpacza, ale czy ja coś mogę zrobić, bo wydaje mi się, że nie. Dochodu z odszkodowania wykazanego w zaświadczeniu z Urzędu Skarbowego, nie mogę utracić. Może macie jakieś rozwiązanie inne.
maja,lk

Napisano: 16 lis 2015, 11:04

jeżeli facet mógłby cosik takiego zrobić to ja bym proponował np zakończyć tą pracę, potem złożyć wniosek o zr a potem umowy na 2 miesiące przez jakiś czas
ensiferum

Napisano: 16 lis 2015, 11:08

Przeanalizuj art.21 ust.1 pkt 4 ustawy o podatku dochodowym - czy na pewno to odszkodowanie było opodatkowane na zasadach art.27?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 16 lis 2015, 12:16

to odszkodowanie było opodatkowane zgodnie z art.27
MAJA,IK

Napisano: 16 lis 2015, 16:36

a dużo przekraczają ? ... może załapią się od nowego roku
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x