kobieta jest zameldowana w Polsce pod adresem XY, potwierdziła mi to też pisząc oświadczenie, że zamieszuje pod adresem XY, złożyła ksero dowodu osobistego, ksero paszportu ojca dziecka, ojciec dziecka to Włoch, dziecko urodziło się w Irlandii, ale ma zaświadczenie od lekarza ginekologa z Irlandii, że przebywała pod opieką lekarską- zaświadczenie jest po polsku tylko pieczątki są w języku angielskim, mam przetłumaczony akt urodzenia dziecka przez tłumacza przysięgłego oczywiście. na 2 oświadczeniu napisała, że nie ubiega się i nie pobiera w innej gminie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka i że ojciec dziecka nie ubiegał się o zapomogę w swoim miejscu zamieszkania. Na wniosku podpisała oświadczenie, że \"członkowi rodziny nie przysługuje za granicą świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, chyba, że przepisy o koordynacji syst. zabezpieczenia społecznego stanowią inaczej\".
czy powinnam mieć jeszcze coś?? Czy mogę przyznać \"becikowe\" nie sprawdzając czy ojciec dziecka faktycznie nie złożył wniosku o becikowe za granicą RP??