Niech Ci przyniesie pit-37 i będziesz wiedziec co tam było, moze umowa o dziełomooops pisze:Pomocy.. co to może być, gdy w MF wyskakuje PIT-37 dochód około 4000 tysiące, gdy rozmawiam z Panią to się upiera, że ona się nie rozliczała, nie pracuje i skąd ona ma to wziąć.. Składek nie ma żadnych...
Na bank nie pamięta, w innym przypadku musiałby to być jakiś bład USAlalala pisze:Skoro Pani się upiera, że się nie rozliczała to PIT-a raczej nie przyniesie (no chyba, że nie pamięta). Możesz do US wystąpić o zaświadczenie, może to jakiś błąd w systemie, chociaż bardzo w to wątpię i raczej babka nie pamięta.
Tak zrobiłam, ale to konfliktowa kobieta bardzo. Twierdzi,że dzwoniła do us i Pani jej powiedziała, że w systemie dochodów jej żadnych nie widzi. Raz,że przez rodo wątpię żeby jej powiedziala, a dwa nie mam pewności, że faktycznie dzwoniła. Chyba sama wystąpią do us o zaświadczenie. Na jakiej podstawie wystąpić o wydanie zaświadczenia?Alalala pisze:to wyślij jej wezwanie do doniesienia dokumentów pod rygorem pozostawienia bez rozpatrzenia
Na podstawie art. 299 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa, w związku z art. 15 ust. 4 pkt 1 ustawy z dnia 7 września 2007 r.mooops pisze:Tak zrobiłam, ale to konfliktowa kobieta bardzo. Twierdzi,że dzwoniła do us i Pani jej powiedziała, że w systemie dochodów jej żadnych nie widzi. Raz,że przez rodo wątpię żeby jej powiedziala, a dwa nie mam pewności, że faktycznie dzwoniła. Chyba sama wystąpią do us o zaświadczenie. Na jakiej podstawie wystąpić o wydanie zaświadczenia?Alalala pisze:to wyślij jej wezwanie do doniesienia dokumentów pod rygorem pozostawienia bez rozpatrzenia