Pomocy kto w składzie rodziny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 10:51

Matka złożyła wniosek na FA na starsze dziecko na które ma zasądzone alimenty, ma jeszcze drugie dziecko na które nie ma zasądzonych alimentów. Do składu rodziny wpisała siebie i dwójkę dzieci. Co z drugim ojcem dziecka? Wnioskodawczyni nie podała go w skład rodziny, więc nie przedłożyła jego dochodów. Czy muszę napisać o dostarczenie dochodów i uzupełnienie wniosku? Proszę o pomoc ...
Monika.

Napisano: 15 kwie 2014, 11:35

Po co - jeszcze wtedy przekoryczy - nie bedzie jej przysługiwać ... i sama bedziesz miec mniej pieniedzy !
dluznik
Praktykant
Od: 15 kwie 2014, 11:33
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 11:54

dłużnik: hahaha ale śmieszne
Monika: miałam identyczną sytuację ale popytałam w kilku ośrodkach i powiedziano mi, że jeśli ta osoba napisze oświadczenie że nie mieszka z ojcem tego drugiego dziecka i nie wychowują wspólnie dziecka, to tego gościa nie bierze się do składu rodziny. Tak też zrobiłam.
JAdsn

Napisano: 15 kwie 2014, 11:55

czy wystarczyło by oświadczenie matki że nie ma kontaktu z ojcem drugiego dziecka na które nie ma zasądzonych alimentów? czy ktoś miał podobnie?
Monika.

Napisano: 15 kwie 2014, 13:23

też mam podobny przypadek: matka ma 3 dzieci i na 2 są zasądzone alimenty; dlatego też wzięłam od niej oświadczenie że obecnie sama wychowuje tę trójkę
Gość

Napisano: 15 kwie 2014, 13:39

Ja uważam, że w tym przypadku do składu bierzemy drugiego rodzica lub niech matka do dochodu poda alimenty jeśli nie ma alimentów a ojciec jest znany to jasne jest, że rodzice wspólnie wychowują dziecko.
ewa....

Napisano: 15 kwie 2014, 14:18

jak ci oświadczy, że już tego tatusia nie kocha, nie wychowuje z nim dziecka (cokolwiek to oznacza), to nie zmusisz ja do wpisania do składu rodziny
de Charette

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x