Pomóżcie! Przelałam klientowi zasiłek celowy za dużo o 1000 zł. Niestety już wydał. Ma on u nas jeszcze przyznany zasiłek stały co miesiąc po 379,50 zł. Napisał prośbę, żeby tą nadpłatę potrącać mu z kolejnych wypłat zasiłku stałego. Czy mam te 1000 zł. dać jako zasiłek stały w koszty czerwca? co z listami wypłat nast.miesięcy. Czy nie dawać w koszty tylko mieć należność (ale co z rbn)? Pomóżcie
przypisać zasiłek celowy do zwrotu w kwocie 1000zł. klient powinien zwrócić się z prośbą do kierownika na piśmie o rozłożenie na raty 3,4 kwoty zwrotu z zasiłku stałego wskazując konkretne m-ce spłaty i kwoty .Następnie będzie kwitował na liście ( zasiłków stałych) wypłatę zasiłku stałego z kasy a równocześnie wpłacał na KP i listę zwrotów przypisaną ratę do kasy jako zwrot nadpłaconego zasiłku celowego w m-cu...Nadpłacony zasiłek powinien należnością w rozdz. 85214 zad. własne , a nie mieszać z zasiłkiem stałym z rozdz.85216
ale w decyzji jaką kwote ma przyznaną?, wiedział że tylko tylko tyle może dostać, a jednak wziął i wydał więcej. Więc świadomie pobrał więcej. Ja bym go tym postraszyła.