POMOCY - ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE WYROK SĄDU - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 kwie 2019, 13:25

Kobieta do kwietnia 2016 r. pobierała na dziecko świadczenie pielęgnacyjne, po ponownym złożeniu wniosku na komisje dziecko otrzymało orzeczenie w stopniu umiarkowanym po kolejnych odwołaniach sąd utrzymał stopień umiarkowany. Kobieta w listopadzie 2017 złożyła wnioski na ZP, ŚP , Samotne wychowywanie i Rehabilitacje.
Otrzymała decyzje przyznającą na dodatek rehabilitacyjny i zasiłek pielęgnacyjny. na świadczenie pielęgnacyjne i powiększony dodatek z tytuł€ samotnego wychowywania otrzymała odmowę. Od decyzja złożyła odwołanie - SKO utrzymało nasze decyzję w mocy.
W lutym 2019 kobieta wróciła z nowym wyrokiem sądu w którym 18-01-2019 sąd orzekł że dziecku przysługuje znaczny stopień niepełnosprawności od kwietnia 2016 r.
Od kiedy mogę jej przyznać świadczenie pielęgnacyjne i powiększony dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka bo moja kierowniczka każe mi dać odmowę ? POMOCY
DARIA GOPS 2
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 25 kwie 2019, 14:36

Czy kto podpowie??
DARIA GOPS 2
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 25 kwie 2019, 22:53

Jeśli wyrok dotyczy odwołania z orzeczenia kwiecień 2016 to jeśli jest prawomocny i złożyła go w terminie 3 miesięcy od daty wydania to musisz wyrównać od kwietnia wszystkie świadczenia ma do tego prawo , dwa orzeczenia dołącza i wyrok .
renulka
Starszy referent
Od: 04 sie 2017, 8:28
Zajmuję się: św, fa, śr, zdo

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x