Dzień dobry,mam pytanie do osób znających się na bieżących sprawach z 500+.A mianowicie w czerwcu kończę świadczenie rodzicielskie więc od lipca będę mieć dochód utracony czy mogę złożyć wniosek papierowy na stary okres zasiłkowy na pierwsze dziecko i liczyć na wypłatę w lipcu. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Czyli składam wniosek internetowo np. przez bank i na wszystkie dzieci? czy tylko na to jedno tzn. pierwsze które nie ma tego świadczenia? I czy później znów składa wniosek na nowy okres zasiłkowy na dwójkę dzieci. Tak jak to było kiedyś stary i nowy okres gdzie ludzie składali dwa wnioski.
Możesz złożyć na wszystkie. Tam i tak nie wpisujesz które jest pierwsze. Na te które miałaś przyznane będziesz miala od 1 października do 31 maja 2021 a na pierwsze od 1 lipcado 31 maja 2021
ola95 bardzo dziękuję za wytłumaczenie moich zawiłości i jeszcze jedno pytanie ostatnie czy na wypłatę mogę liczyć jeszcze w lipcu (na pierwsze dziecko) czy dopiero w październiku?
alutkaw pisze:ola95 bardzo dziękuję za wytłumaczenie moich zawiłości i jeszcze jedno pytanie ostatnie czy na wypłatę mogę liczyć jeszcze w lipcu (na pierwsze dziecko) czy dopiero w październiku?
Myślę, że to raczej pytanie do pracowników Pani gminy.
My np. będziemy płacić jeśli będą pieniądze inne gminy z tego co wiem nie zamierzają.