Pani ma nienależnie pobrany zas.rodzinny za lipiec i sierpień 2020 r. Ale okazuje się, ze miałaby zł za zł. Żądam zwrotu różnicy. I zaczyna się problem.We wrześniu wypłaciłam w całości 100,00 zł rrs. Czy teraz przeliczając zł za zł w lipcu i sierpniu powinnam uwzględnić 8,33 czy już nie bo w całości wypłaciłam we wrześniu.
jak zł/zł w lipcu i sierpniu to rrs powinno być płacone w systemie zł / zł, a we wrześniu wypłacona różnica, czyli 100 pomniejszona o kwoty wypłacone w lipcu i sierpniu
ale może się nie znam ... uwielbiam te zwroty
Ja nie uwzględniam robiąc NP rrs w lipcu i sierpniu, bo wypłata we wrześniu dodatku została zrealizowana w pełnej kwocie. Doliczając rrs w lipcu i sierpniu zrobiłbym nadpłatę tego dodatku. Staram sobie nie komplikować.
dziękuję Wam za odpowiedzi,ale w sprawozdaniach nieraz mam walidacje i telefony z Wydziału....
I teraz robiąc ten zwrot nie wiem jak wprowadzić te kwoty. Różnica wiem ile wynosi bo sobie obliczę jak wypłaciłam za lipiec 219,00 zł (124,00 i 95,00) a powinnam wypłacić 80,72 zł to do zwrotu jest 138,28.(2 zasiłki rodzinne)
I jak ten zwrot przypisać w systemie?