pomocy!!! zł/zł a utrata dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 kwie 2016, 11:27

Świadczenia zł/zł przyznane od stycznia utrata dochodu w lutym fakt ten Pani zgłasza w kwietniu wypłata za kwiecień poszła, od kiedy zmienię jej decyzję? myślę że od miesiąca kiedy zgłosiła zmianę tj. od kwietnia czy dobrze?co zrobić z dodatkiem z tytułu urodzenia dziecka i z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego które od stycznia były wypłacane w "miniratkach"
Sylwia18

Napisano: 26 kwie 2016, 11:45

Dalsze świadczenia (od IV) muszą być wypłacane na ogólnych zasadach. Niewypłacona część dodatków z tytułu urodzenia dziecka i rozpoczęcia roku szkolnego przepada. Dodatki te były już wypłacone a ustawa nie przewiduje żadnego wyrównania w tej sytuacji. Innymi słowy utrata dochodu w takiej sytuacji może skutkować zmniejszeniem się wysokości świadczeń. Tu wychodzi roztropność tego kto wymyślił zł za zł.
Irmina Kobus

Napisano: 26 kwie 2016, 11:59

art.25
6. W razie utraty dochodu prawo do świadczeń rodzinnych ustala się od pierwszego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiła utrata dochodu, nie wcześniej jednak niż od miesiąca złożenia wniosku.
czyli zmiana od kwietnia, a ja wyrównuję te dodatki jednorazowe...
za kwiecień też trzeba wyrównać i ustawa tego nie przewidziała ;)
anilah_29

Napisano: 27 kwie 2016, 12:57

dziękuje za podpowiedzi ale jak to w naszych świadczeniach bywa co ośrodek to inne interpretacje i inne pomysły i dalej nie wiem co powinnam zrobić a szkolen na horyzoncie nie widać bo przecież teraz nie ma nic ważniejszego niż 500+
Sylwia18

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x