pomost std łodzkie - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 lis 2011, 18:42

Proszę o odpowiedź- bo ostatnio w woj. łódzkim zrobiło się bardzo głośno odnośnie POMOST std. Czy jest już jakiś obowiązek stosowania tego oprogramowania, czy możemy nadal pracować na starym poczciwym OU POMOST. Jeżeli nie ma takiego obowiązku, to czy np. będziemy mogli przejść na POMOST STD w roku 2012 (jeżeli stwierdzimy, że jest to jednak konieczne).
Przepraszam, ale nikt o dnas nie mógł jechać na spotkanie organizowane w Łodzi 07.11.2011r. a niewiedza bywa straszna.....
~nana

Napisano: 11 lis 2011, 20:41

na nowy pomost musicie przejść do listopada 2012 r. później ze starego pomostu nie będziecie mogli przesłać nawet zbiorów centralnych.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 29 lis 2011, 10:12

Ja przechodzę dopiero w styczniu 2012 r. teraz nie dam rady. Na to szkolenie w grudniu też sie nie zapisuję.
~igi

Napisano: 08 gru 2011, 22:54

Obowiązku przechodzenia na Pomost STD nie ma, można wybrać inny homologowany program. :-)
~nom

Napisano: 09 gru 2011, 9:44

stary poczciwy POMOST OU jest gorszy w obsłudze od Std.
~m

Napisano: 09 gru 2011, 10:43

@nom - W praktyce obowiązek jest, bo MPiPS sprawdza ciągłość identyfikatorów osób i rodzin oraz numerów sprawozdawczych świadczeń w zbiorach centralnych między kwartałami i potem Ośrodek który nie miałby tej ciągłości miałby bardzo nieprzyjemne pismo z MPiPS o fałszowaniu danych statystycznych, a póki co nie jest mi znany inny homologowany program poza Pomost Standard który migruje dane z OU Pomost i z innych programów, zachowując ciągłość w/w danych.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 01 mar 2012, 20:38

a my mamy std od marca roku 2011 i jest the best... :):):) stary, poczciwy ou pomost wymieka :) nawet moje uprzedzone do techniki kolezanki nieźle sie z std zakumplowaly :)
Lepiej grzeszyć a potem żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło hehe ;P
aj
Praktykant
Od: 01 mar 2012, 14:22
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2012, 10:43

@aj - ciekawa opinia i pewnie cenna dla ludzi którzy jeszcze używają OU Pomost.
Jako uzupełnienie mogę powiedzieć że każdy Użytkownik OU Pomost ma możliwość zapoznania się ze Standardem bez wychodzenia ze swojego OU - wystarczy że z głównego okna wejdzie na ikonę Samouczka (przedostatnia ikonka - jedna przez ikonką Wyjścia) i przełączy się na Pomost Std i ma 6 tematów które może sobie przeklikać aby zobaczyć czym to się je i że to nie gryzie.
polecam
~Tomek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x