Proszę o odpowiedź- bo ostatnio w woj. łódzkim zrobiło się bardzo głośno odnośnie POMOST std. Czy jest już jakiś obowiązek stosowania tego oprogramowania, czy możemy nadal pracować na starym poczciwym OU POMOST. Jeżeli nie ma takiego obowiązku, to czy np. będziemy mogli przejść na POMOST STD w roku 2012 (jeżeli stwierdzimy, że jest to jednak konieczne).
Przepraszam, ale nikt o dnas nie mógł jechać na spotkanie organizowane w Łodzi 07.11.2011r. a niewiedza bywa straszna.....
pomost std łodzkie
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Re: pomost std łodzkie
na nowy pomost musicie przejść do listopada 2012 r. później ze starego pomostu nie będziecie mogli przesłać nawet zbiorów centralnych.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
Ja przechodzę dopiero w styczniu 2012 r. teraz nie dam rady. Na to szkolenie w grudniu też sie nie zapisuję.
Obowiązku przechodzenia na Pomost STD nie ma, można wybrać inny homologowany program. 

@nom - W praktyce obowiązek jest, bo MPiPS sprawdza ciągłość identyfikatorów osób i rodzin oraz numerów sprawozdawczych świadczeń w zbiorach centralnych między kwartałami i potem Ośrodek który nie miałby tej ciągłości miałby bardzo nieprzyjemne pismo z MPiPS o fałszowaniu danych statystycznych, a póki co nie jest mi znany inny homologowany program poza Pomost Standard który migruje dane z OU Pomost i z innych programów, zachowując ciągłość w/w danych.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a my mamy std od marca roku 2011 i jest the best...
:):) stary, poczciwy ou pomost wymieka
nawet moje uprzedzone do techniki kolezanki nieźle sie z std zakumplowaly 

Lepiej grzeszyć a potem żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło hehe ;P
@aj - ciekawa opinia i pewnie cenna dla ludzi którzy jeszcze używają OU Pomost.
Jako uzupełnienie mogę powiedzieć że każdy Użytkownik OU Pomost ma możliwość zapoznania się ze Standardem bez wychodzenia ze swojego OU - wystarczy że z głównego okna wejdzie na ikonę Samouczka (przedostatnia ikonka - jedna przez ikonką Wyjścia) i przełączy się na Pomost Std i ma 6 tematów które może sobie przeklikać aby zobaczyć czym to się je i że to nie gryzie.
polecam
Jako uzupełnienie mogę powiedzieć że każdy Użytkownik OU Pomost ma możliwość zapoznania się ze Standardem bez wychodzenia ze swojego OU - wystarczy że z głównego okna wejdzie na ikonę Samouczka (przedostatnia ikonka - jedna przez ikonką Wyjścia) i przełączy się na Pomost Std i ma 6 tematów które może sobie przeklikać aby zobaczyć czym to się je i że to nie gryzie.
polecam
Oprócz pomost std łodzkie - Oprogramowanie przeczytaj również:
OU Pomost czy Pomost std
decyzja przyznająca z SKO
Słowniki w Helios
opłata pocztowa w Pomost std
Ustawa o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej
tytuł wykonawczy
Niepełnosprawny członek rodziny - gdzie orzeczenie??
Lista wypłat Sygnity -100 zł
zbiory centralne
Zagubiona
czy jest już aktualizacja do Amazisa na te 100 zł?
Pomost Std
MK 2
PCPR e-PUAP
Plan wypłat
Zbiór centralny w Pomost Std